Kaya Açiklamasi 'Kayit Disi Istihdamla Mücadele Konusunda Farkindalik Olusturmak Istiyoruz'

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun Il Müdürü Ünal Kaya, “Sosyal Güvenlik Haftasi kapsaminda kayit disi istihdamla mücadele konusunda çalismalarimiza deginerek toplumun tüm kesimlerinde sigortali çalismaya destek verilmesi konusunda farkindalik olusturmak istiyoruz” dedi.

Kaya Açiklamasi 'Kayit Disi Istihdamla Mücadele Konusunda Farkindalik Olusturmak Istiyoruz'
SGK Il Müdürü Ünal Kaya, Il Müdür Yardimcisi Ugur Özkaplan, Atakum SGM Müdürü Gülcay Yildirim, Ilkadim SGM Müdürü Murat Tokgöz ve beraberindeki heyet “Sosyal Güvenlik Haftasi” münasebetiyle Samsun Mali Müsavirler Odasi’ni(SMMMO) ziyaret etti. Ziyarette Oda Baskani Dilaver Ögütcü ve oda kurul üyeleri hazir bulundu.

SGK Il Müdürü Ünal Kaya yaptigi açiklamada, “Her yil 16 Mayis’i içine alan hafta, SGK tarafindan Sosyal Güvenlik Haftasi olarak kutlanmaktadir. Bu yil da 13-19 Mayis tarihleri arasinda on sekizincisini kutlayacagimiz ‘Sosyal Güvenlik Haftasi’nda bir araya gelmenin mutlulugunu yasiyoruz. Bu tür haftalar toplumda farkindalik olusturma, bilgilendirme ve bilinçlendirme açisindan önem tasimaktadir. SGK’yi, herkese ve her kesime tanitmak, insanlarda sosyal güvenlik bilincinin olusmasina katki saglamak amaciyla düzenledigimiz etkinliklerde, iletisimin her yöntemi kullanilarak toplumun bütün kesimlerine ulasmaya çalisacagiz. Türkiye olarak ne kadar güçlü oldugumuzu salgin döneminde tüm dünyaya gösterdik. Ülkemiz, bu sikintili günlerde saglam temeller üzerine insa edilen Genel Saglik Sigortasi sistemimiz sayesinde tüm dünyaya örnek oldu. Sosyal Güvenlik Reformu’nun hayata geçmesi ile birlikte atilan önemli adimlardan bir tanesi de kayitli istihdamin özendirilmesi ve bu bilincin artirilmasina yönelik çalismalarin önem kazanmasidir. Cezanin yerini tesvikin, denetimin yerini rehberligin aldigi bir anlayisi hayata geçirmeye çalistik ve bilinçlendirme, farkindalik, etkin rehberlik ve denetim faaliyetlerine öncelik verdik. Kurum olarak verdigimiz hizmetlerin iyilestirmesi, prim tesviki uygulamalari, veri paylasimina dayali çapraz denetimler, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalismalari, yenilikçi uygulamalarimiz ve tabii ki kayit disi istihdamin yogun oldugu alanlarda hayata geçirdigimiz projeler kayit disi istihdamin düsürülmesine önemli katki sunmaktadir. Hafta kapsaminda kayit disi istihdamla mücadele konusunda çalismalarimiza deginerek toplumun tüm kesimlerinde sigortali çalismaya destek verilmesi konusunda farkindalik olusturmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Baskan Ögütcü ise ziyaretten duydugu memnuniyeti ifade ederek, oda olarak öteden beri sehrin seçilmis ve atanmis yöneticileri ile is birligi ve uyum içerisinde çalistiklarini, bu anlamda da SGK yetkililerine meslektaslarina verdigi ve verecek oldugu destek için tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA