Grafik Tasarim Ögrencileri Yaptiklari Duvar Resimleri Ile Hünerlerini Sergiledi

Kütahya’da Gediz Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarim Bölümü’nde egitim gören ögrenciler, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü’nün bos duvarlarina sportif figürler çizerek derslerde ögrendikleri bilgileri uygulama firsati buldu.

Grafik Tasarim Ögrencileri Yaptiklari Duvar Resimleri Ile Hünerlerini Sergiledi
Eskigediz Beldesi’nde bulunan mahalle firinlari, Gediz Meslek Yüksekokulu iç ve dis mekanlarinda çalismalar gerçeklestiren Gediz Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarim ögrencileri bu kez de Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü’nün bos duvarlarina sportif figürler çizerek binaya renk kattilar. Grafik Tasarim Bölümü Ögretim Görevlisi Rifat Sarioglu’nun nezaretinde 48 ögrencinin katilimi ile gerçeklestirilen boyama çalismalarinda ögrenciler derslerde ögrendikleri bilgileri uygulama firsati buldular. Ögrencilerinin özgün baski dersinde teorik olarak ögrendiklerini burada uygulamali olarak duvara çalistiklarini belirten Ögretim Görevlisi Sarioglu, ögrencilere gelecek, is gücü ve yeni ögrenilen bilgileri uygulamada kullanma açisindan büyük bir beceri saglandigini ifade etti.



"Derste planladigimiz tasarimlari bu uygulama alaninda uyguladik"

Malzeme tedarigini Gediz Ilçe Gençlik Spor Müdürlügü’nün karsiladigini dile getiren Sarioglu, “Grafik tasarim programi olarak zaman zaman uygulama çalismalari yapiyoruz. Daha önce Eskigediz Beldesi’nde firinlari boyadik. Kendi okulumuzda iç ve dis mekân olarak çevre düzenlemesi seklinde çalistik. Ögrencilerimiz bunu çalisirken hem mutlu olmakta hem el becerilerini gelistirmekte. Disariya siparis alarak parayla çalisan ögrencilerimiz var. Okul bittigi zaman ögrencilerimiz için de müthis bir tecrübe oluyor. Memlekete gittigi zaman kimisi evinde balkonunu boyamakta, kimisi ücret dahilinde komsusunun evini boyamakta. Derste planladigimiz tasarimlari bu uygulama alaninda uyguladik. Katilan ögrencilerimiz için büyük bir avantaj. Ögrenciler üniversitede ögrendiklerini eger okul bitmeden uygulama alanina dökebilirse gelecekteki is hayatlari için onlara büyük bir arti olmakta. Grafik tasarim programi boya, cam, baski, matbaa olsun yine medya alaninda birçok alanda is bulma olanagina sahip. Okulumuzu tercih edecek ögrencileri bekliyoruz" ifadelerini kullandi.

"Harika çizimleri gerçeklestiren ögrencilerimize tesekkürü bir borç biliyoruz"

Gediz Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, Dumlupinar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu Grafik ve Tasarim ögrencileri ile Gediz’deki spor sahalarini daha kullanilabilir hale getirdiklerini aktararak sunlari söyledi:

“Grafik ve tasarim bölümü ögrencilerimiz degisik spor figürleri, atletizm, futbol, basketbol, voleybol, kick boks gibi bir figürü spor salonumuzun duvarlarina kendi el kabiliyetleri ve yetenekleri ile isliyorlar. Güzel bir proje. Gençlerimizin hem kendini gelistirmesi, hem üniversite ile birlik beraberlik içerisinde hareket etmemiz, hem de sportif alanlari görmeleri ve sevmeleri açisindan önemli bir sürecin içine giriyoruz. Öncelikle Gediz Meslek Yüksekokulu idaremize, Rifat hocamiza ve birbirinden degerli harika çizimleri gerçeklestiren ögrencilerimize tesekkürü bir borç biliyoruz."

"Bunu hem memleketimde hem de okudugum yerde yapmak oldukça gurur verici"

Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü duvarlarinda çalisma yapan Dumlupinar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Grafik ve Tasarim ögrencilerden Eskisehirli Buse Kusçu, “Özgün baski dersimizde aldigimiz teorik derslerimizi uygulamali olarak bazi bölgelerde gerçeklestirmekteyiz. Bende bazi hocalarimizin da sayesinde kendim siparis almaktayim. Ayni zamanda bunu hem memleketimde hem okudugum yerde yapmak oldukça gurur verici” sözlerini kullandi.

"Tablo ve duvar resimlerinin hepsini ögretmenlerim sayesinde ilerletebildim"

Uygulama yapan Gediz Meslek Yüksekokulu ögrencisi Filiz Baki ise, “Trabzon Vakfikebir Ilçesi’nde yapmis oldugum bazi uygulamalarla buraya kadar gelmis birisiyim. Buraya geldigimden beri ögretmenlerimle yapmis oldugum uygulamalarla kendimi daha iyi gelistirdigimi hissediyor ve hala gelistigimi düsünüyorum. Su zamana kadar yaptigim o kadar çok resim var ki bunlarla gelistigim için parayla yaptigim resimler var. Tablo ve duvar resimlerinin hepsini ögretmenlerim sayesinde ilerletebildim” seklinde konustu.

Ögrenciler Gediz Gençlik ve Spor Müdürlügü tesislerinde yaptiklari çalismalari bir günde tamamladilar.
Kaynak: İHA