Usak Üniversiteliler Filistin'e Destek Için Yürüdü

Usak Üniversitesi akademisyenleri, idari personelleri ve ögrencileri Israil’in Filistin’e uyguladigi zulme karsi seslerini yükselterek “Filistin’e Destek Yürüyüsü” gerçeklestirdi.

Usak Üniversiteliler Filistin'e Destek Için Yürüdü


Usak Üniversitesi Rektörlük önünden mehteran takimi ve atli cirit ekibinin esliginde baslayan “Filistin’e Destek Yürüyüsü”ne Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas, akademik, idari personel, ögrenci topluluklari ve ögrenciler katildi.

3 binden fazla katilim ile gerçeklesen ve üniversite meydaninda son bulan yürüyüsün ardindan Usak Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Mehter Takimi bir gösteri gerçeklestirdi. Gösteri sonrasinda Rektör Prof. Dr. Savas bir konusma yapti.

Rektör Savas Filistin halkinin her zaman yanida olduklarini dile getirerek, “Dünya’nin sessiz kaldigi bu zulme, Usak Üniversitesi olarak sessiz kalmayacagimizi göstermis olduk. Hepinize bir kez daha katildiginiz için tesekkür ederim. Bu topluluklarin hayirlara vesile olmasini dile getirirken, Filistin’in kurtulusuna destek olmasini ve özgür bir Filistin dogmasini temenni ediyorum.” dedi.



Konusmasinda Filistin için kampüse kurulan “Filistin’e Destek Çadirlari”na da dikkati çeken Prof. Dr. Ekrem Savas; “Dünyanin sessiz kaldigi bu zulme Usak Üniversitesi olarak sessiz kalmayacagimizi bir kez daha gösterdik. Bu toplantilarin hayirlara vesile olmasini ve Filistin’in kurtulusuna vesile olmasini dilerken özgür bir Filistin’in dogmasini temenni ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas ve beraberindekiler tören sonrasinda ögrenci topluluklari tarafindan kurulan stantlari ziyaret ederek yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi aldi.
Kaynak: İHA