Tuzla Otizm Müzik Akademisi Korosu'ndan Müzik Söleni

10-16 Mayis Engelliler Haftasi çerçevesinde Tuzla Otizm Müzik Akademisi Korosu ögrencileri müzik söleni verdi. Bu özel günde, otizmli çocuklardan olusan koroda kimi ögrenci ritme müzik aletleri ile eslik ederken kimisi de uzun ince bir yoldayim, Sivas’in yollarina gibi sarkilari koro esliginde seslendirdi.

Tuzla Otizm Müzik Akademisi Korosu'ndan Müzik Söleni


Tuzla Halk Egitim Merkezi’nin hayata geçirdigi; otizmli bireylerin basarma, bir grubun parçasi olma, kendine bir meslek edinme gibi özelliklerinin desteklendigi, Otizmli Bireylerin Müzik Akademisi projesinin ilk gösterisi Tuzla Belediyesi Nikah Sarayi ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesti. Tuzla Kaymakami Ümit Hüseyin Güney, Tuzla Belediye Baskani Eren Ali Bingöl, Tuzla Ilçe Milli Egitim Müdürü Metin Çangir’in katilimiyla düzenlenen program, renkli gösterileri beraberinde getirdi. Otizmli bireylere bir sans verdiginde kendilerini çok güzel ifade edebileceklerini gösteren sölende duygusal anlar da yasandi.

“Tuzla Belediyesi olarak destek veriyor olmaktan da gurur duyuyoruz”

Tuzla Belediye Baskani Eren Ali Bingöl, “Engelliler Haftasi’nda otizmli çocuklarimizin müzik sölenine ortak olduk. Onlarin sosyallesmeleri, kendi dünyalarinin yaninda burada sosyalleserek bir ürün ortaya çikarmalari bizim için çok kiymetli. Tuzla Belediyesi olarak buna destek veriyor olmaktan da gurur duyuyoruz. Böyle bir proje gerçeklestirdigi için Halk Egitim Merkezimize de çok tesekkür ediyoruz. Bu tür çalismalari artiracagiz” dedi.



“Sadece bir hafta degil her zaman engelli vatandaslarimizla hayati paylasmaliyiz”

Tuzla Halk Egitim Merkezi Müdürü Cihan Bingöl ise katilimcilara tesekkür ederek, “Bu hafta Engelliler Haftasi ve engelli bireylere karsi kullanacagimiz her cümlenin, her sözün ve hatta her bir harfin çok dikkatle kullanilmasi gerektiginin bilincindeyiz. Engelli vatandaslarimizin toplumsal yasamin her alaninda aktif katilimlarini saglamak için bizlere düsen görev engellilerin karsilastigi sorunlar hakkinda farkindalik olusturmaktir. Engelliler Haftasi’ni bunun için bir firsat olarak görmeliyiz. Fakat sadece bir hafta degil her zaman engelli vatandaslarimizla hayati paylasmali ve onlara verilen hizmeti artirmak için üzerimize düsen görevleri yerine getirmeliyiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA