Türk Saglik-Sen Hemsireye Yapilan Saldiriyi Kinadi

Kütahya’da Altintas Ilçe Devlet Hastanesi’nde acil serviste görevli hemsire Gülizar Durmaz, hasta yakini tarafindan darp edildi. Saldiriyi gerçeklestiren zanli hakkinda suç duyurusunda bulunuldu.

Türk Saglik-Sen Hemsireye Yapilan Saldiriyi Kinadi
Türk Saglik-Sen Kütahya Sube Baskani Hasan Gök, olayin ardindan yaptigi açiklamada hemsireye ve 112 Acil Saglik ekibine yapilan saldirilari kinadi. Gök, saglik çalisanlarinin siddete maruz kalmasinin kabul edilemez oldugunu ifade etti.

Saldiriya ugrayan hemsire Gülizar Durmaz, 12 Mayis’ta acil serviste görev yaptigi sirada hasta yakini tarafindan darp edildigini ifade etti.

Durmaz, yasanan olaydan dolayi psikolojik olarak da etkilendigini belirtti.

Türk Saglik-Sen Sube Baskani Hasan Gök, yaptigi açiklamada, "Hastanemiz çalisanlari sadece fiziki siddete degil, psikolojik siddete de maruz kalmaktadir. Küçücük ilçe hastanesinde bu olaylarin yasanmasi, saglik çalisanlarina zarar verdigi gibi ilçe halkinin da kesintisiz hizmet almasina engel olacaktir. Yetkilileri bu konuda acilen tedbir almaya davet ediyorum. Ülkemizde 1 milyona yakin saglik çalisani bulunmaktadir. Tüm saglik çalisanlari siddet gören arkadaslarimizin yanindadir. Sendika olarak arkadasimizin yanindayiz ve bu olayin takipçisi olacagimizi kamuoyunun bilmesini isteriz. Son olarak darp edilen arkadaslarimiza tekrar geçmis olsun dileklerimizi iletiyor, Altintas ilçemizin bu gibi olaylar ile kamuoyunda gündem olmamasini temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA