Seamless Dubai'de Türkiye Ilk Defa Milli Katilimla Temsil Edilecek

Birlesik Arap Emirlikleri’nin Dubai sehrinde düzenlenen Seamless Middle East 2024 Fuari’nda Türkiye ilk defa milli katilim ile temsil edilecek. Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluslari Birligi (TÖDEB) 8 üyesini bulusturacagi Seamless Dubai’de, Türkiye Pavilyonu ile temsil edecek.

Seamless Dubai'de Türkiye Ilk Defa Milli Katilimla Temsil Edilecek
Orta Dogu olmak üzere Avrupa, Asya ve Afrika’nin önde gelen uzmanlari, finansal kurum temsilcileri, teknoloji girisimcileri ve yatirimcilari bir araya getiren Seamless Dubai’de Türkiye ilk defa milli katilim ile temsil edilecek. Bölgedeki fintek sektörünün güncel durumu ve gelecekteki egilimleri hakkinda önemli tartismalara ev sahipligi yapacak olan Seamless Dubai’de, Türkiye Pavilyonu’na sekiz TÖDEB üyesi katiliyor. TÖDEB öncülügünde ve Ticaret Bakanligi destekleriyle kurulacak olan Türkiye Pavilyonu’na ödeme ve elektronik para sektöründe faaliyet gösteren BRQ Link, Elekse, Ininal, Octet, Ödeal, PayFix, Payporter ve TRPOS isimli 8 TÖDEB üyesi firma katildi.

Pavilyon ayni zamanda Dubai Baskonsolosu Onur Saylan, Ticaret Ateseleri Haci Hasan Kaygisiz, Ersoy Erbay ve Muhammed Emin Erkal ile Dubai merkezli Türk Is Konseyi Baskani Kanat Kutluk, Baskan Vekili Timur Ilgaz ve üyeleri tarafindan da ziyaret edilecek. 25 binin üzerinde fazla ziyaretçinin ve binin üzerinde firma ve start-up ile bulusacagi fuar, Orta Dogu pazar dinamiklerine odaklanarak finansal teknoloji sektöründeki gelismeleri ve perspektifleri katilimcilarla tartismayi amaçliyor.

"Fuar bitiminde muhtemel isbirliklerini hedefliyoruz”

TÖDEB Yönetim Kurulu Baskani Ufuk Bilgetekin, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in dedigi gibi Türkiye fintek üssü olmali. Bu söylemi biz kendimize görev edindik ve bugün de uluslararasi arenada Türk fintek ekosistemini tanitmaya geldik. Bu fuar Körfez bölgesinin en büyük fintek etkinliklerinden bir tanesi. Biz de 8 üyemiz ile birlikte kendi ekosistemimizi dünyaya tanitiyor ve buradaki binin üzerindeki marka ile istisareler ediyor olacagiz. Fuar bitiminde muhtemel isbirliklerini hedefliyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu ve buna benzer birçok etkinlikte TÖDEB olarak milli katilim ile ülkemiz ekosisteminin tanitimi için çalismalarimizi devam ettirecegiz” dedi.



“Güzel bir fuar ve çok fazla katilimci var”

Ürün ve Is Gelistirme Yöneticisi Onur Sarisaltik, “Fuarda çok fazla yeni teknoloji ile karsilastik. En çok ilgimi çekenler biyometrik ve güvenlik alanindaki gelismeler oldu. Birçok yenilik var, güzel bir fuar ve çok fazla katilimci var” diye konustu.



“Sektörel gelisime katki saglayacak basliklar konusulacak”

Ayhan Erdogan, “500’den fazla konusmaci var Seamless Dubai’de. Bildigimi kadariyla da 35’in üzerinde de konu basligi var. Bu basliklarin her biri sektörel gelisime katki saglayacak basliklar. Bu 500 konusmaciyi bir araya getirmek ve sektörün gelisimi konusundan konusturmak Seamless Dubai için oldukça basarili. Biz de hem sunum hem de panellere katilacagiz. Bu panellerde Türkiye ve dünyadaki ödeme sektörü nereye gidiyor, yeni egilimler ve trendler ne bunlari görecegiz” seklinde konusurken, Kenan Güvenç ise, “Seamless Dubai fuari özellikle firmalari bir araya getirerek ciddi is birliklerine kapi açan bir fuar. Fuari gezdigimizde yüzlerce firmayi görebiliyoruz, yeni girisimleri görebiliyoruz. Fuarda suan 8 firma olarak Türkiye’yi, Türk Pavilyonu’nda temsil ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Türkiye’de ki fintek sirketleri büyük bir ilgi odagi oldu”

Yeliz Tugçe Balci, “Ilk defa Seamless etkinligine katildik bu sene. Ve burada yabancilarin, Türk Pavilyonu’na büyük bir ilgisi oldugunu fark ettik. Yabanci sirketler tarafindan da Türkiye’de ki fintek sirketleri büyük bir ilgi odagi oldu diyebilirim” diye konustu.

Kaynak: İHA