Psikiyatri Hastalarindan El Sanati Sergisi

Erzurum Sehir Hastanesi Toplum Ruh Sagligi Merkezi’nde (TRSM) tedavi gören psikiyatri hastalarinin el sanatlari sergisi ziyarete açildi.

Psikiyatri Hastalarindan El Sanati Sergisi
Erzurum’da Toplum Ruh Sagligi Merkezi’ne kayitli 908 hasta tarafindan ortaya çikarilan ve Erzurum Sehir Hastanesi konferans salonunda gerçeklestirilen serginin açilisina; Vali Mustafa Çiftçi, Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Il Saglik Müdürü Gürsel Bedir, Il Milli Egitim Müdürü Yakup Yildiz, Bashekim Doç. Dr. Ibrahim Hakki Tör, Gençlik ve Spor Il Müdürü Levent Çakmur, hastane yönetimi, hastane çalisanlari, hasta yakinlari ve davetliler katildi.



“Erzurum için önemli bir rakam”

Vali Mustafa Çiftçi, Kanuni Sultan Süleyman’in "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi" sözlerini ifade ederek, "TRSM’de 908 hastamiz tedavi görüyor. Bu ilimiz için ciddi rakam. Bütün hastalara sifa diliyorum. Gerçekten her meslek hakkiyla yapildiginda kutsaldir. Ama iki meslek bu anlamda çok daha önemli. Bunlardan biri sifaya vesile olan doktorlar, digeri bize bilmediklerimizi ögreten ögretmenlerdir" dedi.



“Bu kardeslerimize sahip çikacagiz”

Toplum Ruh Sagligi Merkezi’nin verdigi hizmetin degerli oldugunu anlatan Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, “Toplumumuzda çesitli engelli vatandaslarimiz var bunlardan bir bölümü de akil ve ruh sagligi sikintisi çeken kardeslerimiz. Bu insanlar toplumumuzda tüm engelli bireyleri baz aldigimizda yüzde 8 ile 12 arasindaki dilimde yer aliyorlar. Bu kardeslerimizi göz ardi etmek, yok saymak dogru degil. Gelismis toplumlar bu bireyleri topluma kazandirmak için farkli çalismalar yapmaktadir” diye konustu.



“Yogun bir çaba ve özgüvenle çalisiliyor”

Bin 700 yatak kapasiteli, yaklasik 5 bin 500 çalisaniyla kentin yani sira bölgeye hizmet sunulan sehir hastanesinde günlük ortalama 12 bin poliklinik hizmeti verildiklerini vurgulayan Erzurum Sehir Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Ibrahim Hakki Tör, “Merkezimizde 1 psikiyatrist, 3 hemsiremiz, 1 psikologumuz ve 1 sosyal çalismaci arkadasimiz hizmet vermektedir ve kayitli 908 hastamiz bulunmaktadir. Bu misafirlerimiz kaybettikleri yetileri merkezimizde aldiklari tedavi ile geri kazanmaktadirlar. Yogun bir çaba ve özgüvenle çalisan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Toplum Ruh Sagligi Merkezi’nde tedavi gören hastalarda yaptiklari konusmalarda elde ettikleri kazanimlari dile getirdiler ve verilen hizmetlerin kalitesinden bahsettiler. Konusmalarin ardindan sergiyi gezen davetliler, TRSM’de tedavi gören hastalarin eserlerini gezdiler. Açilisi yapilan sergi 17 Mayis Cuma 2024 gününe kadar ziyarete açik olacak.
Kaynak: İHA