Mimari Öldüren, Arkadasini Vuran Zanlidan Pes Dedirten Söz

Konya’da bir kisinin av tüfegi ile arkadasini evde vurduktan sonra mimar arkadasini da is yerinde vurarak öldürdügü olayla ilgili detaylar ortaya çikti. Zanli, ifadesinde arkadaslarini verdigi para ve kiskançlik nedeniyle vurdugunu söyledi.

Mimari Öldüren, Arkadasini Vuran Zanlidan Pes Dedirten Söz
Olay, gece saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Beyhekim Mahallesi Safak Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, zanli Mevlüt T., daha önceden insaat islemleri için verdigi para nedeniyle aralarinda husumet olusan arkadasi Hasan A.’yi merkez Selçuklu ilçesi Safak Caddesi üzerinde bulunan evinde yaninda bulunan av tüfegi ile vurduktan sonra bogazini biçakla yaralayarak olay yerinden kaçti. Silah seslerini duyan komsularin ihbari üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Karnindan yaralanan Hasan A., saglik ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardindan ambulansla Selçuk Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi.

Olayin ardindan Mevlüt T., kisa süre sonra Yazir Mahallesi Topak Sokak üzerinde bulunan mimar arkadasi Necati Sadi Kiliç’a ait mimarlik ofisine gitti. Burada Mevlüt T., arkadasi Hasan A.’yi vurdugu av tüfegi ile mimar Necati Sadi Kiliç’i vurarak olay yerinden kaçti. Gögsünden vurularak agir yaralanan Necati Sadi Kiliç’i fark eden çevredeki vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Saglik ekiplerinin müdahale ettigi Necati Sadi Kiliç’in olay yerinde hayatini kaybettigi belirlendi.

Zanli gözaltina alindi

Olayin ardindan Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri, olay yerinden kaçan Mevlüt T.’yi yakalamak için çalisma baslatti. Mevlüt T., ekipler tarafindan Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nin yakinlarinda gözaltina alindi. Zanli Mevlüt T., ifadesi alinmak üzere emniyete götürüldü.

Cinayetin sebebi para ve kiskançlik çikti

Mevlüt T., buradaki ilk ifadesinde, “Kiz arkadasim I.E. ile is kurmak için 2 milyon liraya yakin kredi çektikten sonra I.E., Hasan A. ile tanisti, kendisini ise masör olarak tanitti. Is kurmak için bir arsa sahibi ile anlastiktan sonra arsaya belli bir ücret ödedim. Daha sonra kiz arkadasim I.E. ve Hasan A. ile insaat islemleri için mimar Necati Sadi Kiliç ile tanistik. Islemler için mimarlik ücretlerinin de zaman zaman ödemesini yaptim. Daha sonra insaat islemlerinin ilerlemedigini fark ettim. Bunun ardindan kiz arkadasim I.E. ile Hasan A.’nin Antalya’ya tatile gittiklerini ögrendim. Daha sonra onlari evde bekledim ve eve geldiginde Hasan A.’yi vurduktan sonra mimar Necati Sadi Kiliç’in ofisine giderek onu da ayni av tüfegi ile vurdum” dedigi ögrenildi. Zanli Mevlüt T.’nin yakalanmasaydi kiz arkadasi I.E.’yi de vuracagi öne sürüldü.

Zanlinin Hasan A.’nin evine ardindan ise mimar Necati Sadi Kiliç vurduktan sonra olay yerine av tüfegi ile gelis ve gidis anlari güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi. Zanli emniyetteki islemlerinin ardindan saglik raporu için Konya Numune Hastanesine getirildi.

Burada gazetecilerin pisman misin sorusuna zanli, "Sirasi gelen gider, kimse dolandiricilik yapmayacak" diye cevap verdi. Zanli, buradan adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA