Mersin'de Engelliler 'Engelsiz Ritim Ve Dans Gösterileri' Ile Eglendi

İçel Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi Baskanligi organizasyonunda ’Engelliler Haftasi’ dolayisiyla düzenlenen ‘Engelsiz Ritim ve Dans Gösterileri’, hem özel bireylere hem de izleyenlere keyifli anlar yasatti.

Mersin'de Engelliler 'Engelsiz Ritim Ve Dans Gösterileri' Ile Eglendi
Büyüksehir Belediyesi Bandosu esliginde baslayan ‘Engelsiz Ritim ve Dans Gösterileri’, Engelsiz Yasam Parki Halk Danslari gösterisi ile devam etti. Zihinsel Yetersiz Çocuklari Yetistirme ve Koruma Vakfi’nin (ZIÇEV) gösterileriyle devam eden etkinlikler, Byüksehir Belediyesi Kent Orkestrasi Sanatçisi Görkem Gündogdu’nun piyano dinletisi, Yükselen Lodos Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Beyaz Melekler Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin dans gösterisinin ardindan ZIÇEV’in ritim gösterisi ile sona erdi.

“Onlarin mutluluguyla bizler de mutlu oluyoruz”

Özel bireyler ile ritim ve dans gösterileri düzenlediklerini kaydeden Engelsiz Yasam Parki Sorumlusu Betül Demir, “Özel egitim ve rehabilitasyon merkezleri, Kent Orkestramiz ve Engelsiz Yasam Parki’ndaki özel bireylerimizin gösterilerini izledik. Hepsi çok heyecanlilar ve bu etkinliklerde yer almaktan büyük keyif aliyorlar. Kendilerini çok mutlu hissediyorlar. Onlarin mutluluguyla bizler de mutlu oluyoruz” dedi.



Çocuklarini izleyen aileler hem eglendi hem de duygu dolu anlar yasadi

Engelsiz Yasam Parki’nda düzenlenen etkinlikte kizinin gösterisini izlemeye gelen Selma Dogan, engelli bireylerin her zaman hatirlanmasi gerektigini temenni ederek, “Çocuklarimizin her gün hatirlanmasini ve unutulmamalarini diliyorum. Çok güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarimizin eglendigini gördügümüzde, bizler daha mutlu oluyoruz. Çocuklarimiz bu etkinlikler sayesinde desarj oluyorlar ve birer birey olduklarini bize gösteriyorlar. Baskanimiz Vahap Seçer’e de bu olanaklari sagladigi için tesekkür ederiz” diye konustu.

Etkinlikte çok güzel zaman geçirdiklerini belirten özel birey annesi Filiz Uzan, “Oglum dans etti. Sonra da ritim gösterisi olacak. Burada çocuklarimiz için çok güzel seyler yapiyorlar. Servisten yemege kadar pek çok detay düsünülmüs. Biz çok memnunuz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA