Kütahya'da Engelliler Haftasina Özel Hemsball Sampiyonasi

Kütahya’da 10-16 Mayis Engelliler Haftasi etkinlikleri kapsaminda, Kütahya Valiligi Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü ile Biyonik Kulakli Isitme Engelliler Dernegi ortakliginda Hemsball sampiyonasi düzenlendi.

Kütahya'da Engelliler Haftasina Özel Hemsball Sampiyonasi
Dumlupinar Kapali Spor Salonu’nda düzenlenen programa rehabilitasyon merkezlerindeki ögrenciler ile Cumhuriyet Ortaokulu, Kiliçarslan Anadolu Lisesi ve Seker Ilkokulundan ögrencilerin yani sira il protokolünden bazi isimler katildi.

Hemsball oyunu öncesinde Türkiye sampiyonalarina katilan çocuklara ve annelerine ödüller verildi.

10-16 Mayis Engelliler Haftasi ve Aile Haftasi münasebetiyle Hemsball Sampiyonasi düzenlediklerini söyleyen Biyonik Kulakli Isitme Engelliler Dernegi Baskani Nimet Sarikaya, "Hemsball yerli ve milli bir sporumuz. 2 kisilik oynanan, her yas grubuna hitap eden ve her alanda oynanabilen bir oyun. Engellilerin kendilerini gelistirmelerine büyük katki saglayan, Izmirli bir babamizin buldugu bir oyun. Yeni bir spor oldugu için Kütahya Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle Içisleri Bakanligi’na bir proje sunacagiz. Bu proje kapsaminda ayni zamanda bugün bunun tanitimini da yaptik. Rehabilitasyon merkezindeki 700 ögrencimize hemsball tanitimini yapip onlarin basindan sonuna gelisimlerini raporlandiracagiz. Bu raporlandirmayi da Saglik Bilimleri Üniversitesi’ndeki uzmanlarimiz gerçeklestirecek. Bu raporlarin sonuçlarini yetkili birimlere ileterek engellerin asildigini ve saglik alaninda ne kadar ilerledigimizi, sporla hayatlarin degistigini kanitlamaya çalisiyoruz. Çocuklarimizin özgüvenlerini artirmak için onlari spora tesvik etmeye çalisiyoruz. Çocuklarimizin atölyemizde kendi yaptiklari ve onlari teknoloji bagimliligindan uzaklastiracak ürünleri tüm katilimcilarimiza ve protokolümüze hediye olarak takdim ettik" diye konustu.

Kaynak: İHA