Karesi Ortaokulunda 'Görsel Sanatlar' Sergisi Açildi

Balikesir Karesi Ortaokulu ögrencileri tarafindan yürütülen "Beyin Egzersizleri ile Kusaklararasi Bag Kuruyoruz" projesi dahilinde düzenlenen "Beyin Egzersizleri Senligi," sergi ile açildi.

Karesi Ortaokulunda 'Görsel Sanatlar' Sergisi Açildi
Karesi Ortaokulunda yapilan senlik, ögrenci ve velilerin çesitli beyin egzersizleri yaparak zihinsel kapasitelerini test ettigi interaktif stantlarla basladi.

Bu etkinlikler, katilimcilarin beyin egzersizlerinin zihinsel gelisime olan etkilerini anlamalarina yardimci oldu ve okulun ögrencileri, küçük beyin egitmenleri olarak farkindalik olusturdu.

Görsel sanatlar sergisi, ögrencilerin resim alanindaki sanat eserlerinden olustu. Bu eserler ögrencilerin zihin ve duygusal ifadelerini sergiledi. Etkinlik hem beyin egzersizleriyle elde edilen mental canliligi hem de sanatin etkisini göstermesi açisindan, zihinsel ve estetik bir deneyim sundu.

Etkinligin açilisina Ilçe Milli Egitim Müdürü Sami Günnü, çesitli okul müdürleri, sendika temsilcileri ve ögrenci velileri de katildi.

Bu iki etkinlik, okulda hem zihinsel hem de sanatsal gelisimi tesvik eden kapsamli bir festival atmosferi olusturdu ve topluluk içinde beyin sagligi, egzersizleri ve sanatin egitimdeki önemli rolüne dair degerli diyaloglar baslatilmasina imkan tanidi.

Okul müdürü Ahmet Ercan etkinlikle ilgili olarak su ifadeleri kullandi, "Bu etkinlik, ögrencilerimizin sadece akademik becerilerini degil, ayni zamanda olumlu ve elestirel düsünme yeteneklerini de gelistirmeleri için mükemmel bir firsat sundu. ’Beyin Egzersizleri Senligi’ ve beraberindeki sanat sergisi, ögrencilerimizin hem zihinsel hem de estetik yeteneklerini kesfetmelerini sagladi. Bu tür etkinlikler, ögrencilerin ögrenme süreçlerine entegre edildiginde, onlarin daha motive olmalarini ve ögrendiklerini daha iyi kavramalarini sagliyor. Ayrica, kusaklararasi etkilesim ve toplumsal farkindalik gibi degerleri de pekistiriyor. Toplulugumuzun ve egitimcilerimizin destegiyle, ögrencilerimizin her yönüyle gelisimine katkida bulunmayi hedefliyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA