Inegöl Protokolü Engelliler Için Sahaya Çikti

Inegöl Belediyesi Engelliler Haftasi çerçevesinde Milli Egitim Müdürlügü is birliginde Engelsiz Sosyal Yasam Merkezi ve Özel Egitim Okullari katilimiyla “Engelsiz Kalpler Futsal Turnuvasi” düzenledi. Kaymakam Eren Arslan ile Belediye Baskani Alper Taban da engelliler için düzenlenen organizasyonda sahaya çikti. Etkinlikte renkli görüntüler yasandi.

Inegöl Protokolü Engelliler Için Sahaya Çikti
Tüm dünyada engellilerin topluma kazandirilmasi ve haklarinin diger insanlarla esit ölçüde saglanmasi, toplum içindeki engelli bireylerin güçlendirilmesi amaciyla 10-16 Mayis tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftasi çerçevesinde Inegöl Belediyesi de özel bir etkinlige imza atti. Milli Egitim Müdürlügü is birliginde Engelsiz Sosyal Yasam Merkezi ve Özel Egitim Okullari katilimiyla “Engelsiz Kalpler Futsal Turnuvasi” düzenledi.

Engelliler gününü kutlamak, tüm insanlarin dikkatini engelli bireylerin üzerine çekmek, onlarin hayatlarinin daha iyi anlasilmasina katki sunmak, engelli bireylerin sosyal hayatlarina renk katmak, toplumdaki esitligi göstermek ve yasam kalitelerinin yükseltilmesine katki verilmesi amaciyla yapilan etkinlik çerçevesinde, Inegöl protokolü de engelliler için sahaya indi.

Maçlar renkli görüntülere sahne oldu

Engelsiz Kalpler Futsal Turnuvasi Inegöl Belediye Spor Salonunda gerçeklestirildi.

Inegöl Belediyesi Engelsiz Sosyal Yasam Merkezi, Talha Ömer Faruk Tesik Özel Egitim Uygulama Okulu 2. kademe, Inegöl Belediyesi Özel Uygulama Okulu 3. Kademe, Halk Egitim Merkezi 23 Yas Üstü Kurs Merkezi ve Ömer Osman Çaglayan Özel Egitim Okulu olmak üzere 5 takimin mücadele ettigi turnuvada, baslangiç vurusunu Kaymakam Eren Arslan ile Belediye Baskani Alper Taban yapti. Her takim 6’sar kisiden olustugu turnuvada, müsabakalar büyük heyecana sahne oldu. 5 takim arasinda toplam 4 müsabaka oynandi. Kiyasiya rekabetin yasandigi maçlarin tamamlanmasinin ardindan, engelli ögrenciler için ödül töreni yapildi. Turnuvayi Inegöl Engelsiz Yasam Merkezi kazansa da tüm engelli bireylere kupa takdim edildi.

Turnuvaya iliskin konusan Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, “Bu etkinligimizi geçtigimiz hafta Cuma günü yapacaktik, ancak ülkemizde aci bir olay yasadik. Bir lise müdürümüz bir ögrenci tarafindan öldürüldü. Ben buradan ögretmenimize Allah’tan rahmet, yakinlarina ve egitim camiasina bas sagligi diliyorum. Bir daha böyle olaylarin yasanmamasini diliyorum. Bu nedenle Cuma günü yapamadik etkinligimizi, bugün birlikteyiz” dedi.

“Tohum topraga, engelli topluma emanettir”

Engelliler Haftasi çerçevesinde güzel müsabakalar izlediklerini söyleyen Baskan Taban, “Çalisma arkadaslarima da böylesine güzel bir program hazirladiklari için tesekkür ediyorum. Tabi bu bir farkindalik günüdür, engelli bireylerimizle ilgili sevgi ve destegimizi bir güne sigdiramayiz. Burada sunu hatirlatmak istiyorum; tohum topraga, engelli topluma emanettir. Dolayisiyla bu noktada her birimize düsen görev ve sorumluluklar var. Inegöl Belediyesi olarak bizim de özel bireylerimiz için pek çok çalisma ve uygulamamiz var. Engelli araç sarj istasyonlari kurduk, engelli araçlari ücretsiz bakim atölyesini kurduk, Nöbetçi Kitaphanelerimiz ve ulasim gibi alanlarda engelli bireylere uygun alanlar saglamaya çalistik, yine bu minvalde spesifik çalismalarimiz oldu. Tabi bu alanda ne yapsak azdir. Sizlerin de fikir ve önerileriyle hep birlikte daha güzel isler yapmaya devam edecegiz” diye konustu.

Tüm ögrencilerimiz gönlümüzün birincisi

Turnuvada yer alan tüm ögrencilerin kendileri için özel olduguna dikkat çeken Taban, “Burada bir futsal turnuvasi için bir aradayiz. Ancak sunu ifade edeyim, buradaki tüm ögrencilerimiz bizim gönlümüzün birincisi. Her birini kutluyorum ve tebrik ediyorum. Burada bulunma cesaretini gösteren tüm engelli ögrencilerimize tesekkür ediyorum. Engelliler Haftasinin kutlu olmasini diliyorum” ifadelerinde bulundu.

“Engelli olmak bir kusur degildir”

Kaymakam Eren Arslan ise “Böyle anlamli bir organizasyonda bulunmaktan mutluluk duydum. Sunu ifade etmeliyim ki engelli olmak bir kusur degildir. Hiç kimsenin tercihi degildir. Hepimiz birer engelli adayi olarak bu toplumun içerisinde özel bireylerimizin farkinda olarak ve onlarin kisisel gelisimleri, topluma entegrasyonlari, egitimleri anlaminda hem devlet imkanlariyla hem özel sektör eliyle yapilabilecek pek çok çalisma var. Çok sükür bunlari da yapmis olmanin mutlulugu içindeyiz” diye konustu.

Turnuvaya katilan engelli çocuklar ise, “Çok güzel bir etkinlikti. Herkese tesekkür ederiz. Oyun oynadik, çok eglendik. Alper Taban Baskanimiza tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA