Gelecegin Ögretmenleri Egitimde Siddeti Kinadi

Giresun’da ögretmen adaylari, okullarda yasanan siddeti kinayarak basin açiklamasi yapti.

Gelecegin Ögretmenleri Egitimde Siddeti Kinadi
Istanbul Eyüp Sultan’da bir ögrencinin silahli saldirisi sonucu öldürülen okul müdürü Ibrahim Oktugan’in ardindan egitimde yasanan siddete tepkiler sürüyor. Giresun Üniversitesi Egitim Fakültesi ögrencileri de kampüste basin açiklamasi yaparak egitimde siddeti kinadi.

Yapilan açiklamada, “Toplumumuzda artis gösteren siddet olaylarinin okullarimizda da görülmesini ve ögretmenlerimize yönelmesini büyük bir üzüntü ve endise ile takip etmekteyiz. Ögretmen

yetistiren fakültenin mensuplari olarak biz egitimciler, siddetin her türlüsüne karsi oldugumuzu ifade etmek istiyoruz. Bilindigi üzere Istanbul’da özel bir lisenin müdürü Ibrahim Oktugan ögretmenimiz, 7 Mayis 2024’de okulun eski ögrencisi tarafindan düzenlenen silahli saldiri sonucu hayatini kaybetmistir. Bu elim olayda hayatini kaybeden meslektasimiza rahmet, ailesine ve egitim camiamiza bassagligi diliyoruz. Yine görevlerini fedakârca yaparken sehit olan tüm ögretmenlerimizi de saygiyla aniyoruz. Ögretmenlerimize sikilan kursun ve atilan yumruk, ülkemizin ve milletimizin gelecegine indirilmis bir darbedir. Bu gerçeklik unutulmamali ve el birligi ile zedeledigimiz ögretmenlik mesleginin sayginligi ivedilikle tekrar saglanmalidir. Toplumumuzda yasanan siddet olaylarinin arka plani irdelenerek gerekçeleri ortaya çikarilmali ve gerekli çözümler için paydaslarin isbirligi yapmasi kaçinilmazdir. Ögretmenlere yönelik siddetin önlenmesi için caydirici yasal düzenlemelerin yapilmasini ve meslektaslarimizin can güvenliginin saglanmasini talep ediyoruz” denildi.
Kaynak: İHA