ERÜ'de 'Uluslararasi Medeniyet Krizinde Aile Ve Gençlik' Konferansi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Stratejik Arastirmalar ve Uygulamalar Merkezi tarafindan ‘Uluslararasi Medeniyet Krizinde Aile ve Gençlik’ konulu konferans düzenlendi.

ERÜ'de 'Uluslararasi Medeniyet Krizinde Aile Ve Gençlik' Konferansi
Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde, 1. Idare Mahkemesi Baskani Murat Ayranci, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kenan Güllü, Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Kamil Cihan’in katilimiyla gerçeklesen konferansa konusmaci olarak Izmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse katildi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Erciyes Üniversitesi olarak sadece egitim odakli olmadiklarini belirterek, “Bu program, gençlerin dikkatini çekmek ve sadece kendi kariyerleri için degil, yapacaklari planlamalarda hayatlarina yön vermek ve onlara destek olmak için düzenledigimiz programlardan biri. Bundan sonraki süreçlerde aile, toplum ve gençlerin kendilerine yön vermesi son derece önemli süreçler olarak karsimiza çikacagindan, ben bu tür programlarin sayisinin artmasi taraftariyim. Farkli basliklarda konular üzerine alaninda duayen isimleri ögrencilerle bulusturdugu için ERUSAM’a, aradigimizda davetimizi geri çevirmedigi için Prof. Dr. Saffet Köse’ye ve etkinlikte emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum” dedi.

ERUSAM olarak düzenli toplantilar yaparak hem gençleri hem de toplumu aydinlatmayi kendilerine siar edindiklerini, bu çerçevede yüz yüze 6., çevrimiçi ile birlikte toplam 12. toplantiyi gerçeklestirdiklerini belirten Erciyes Üniversitesi Stratejik Arastirmalar ve Uygulamalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Can Deveci, “Uluslararasi Medeniyet Krizinde Aile ve Gençlik” baslikli son toplantida, son 10 yildir etkisi yakindan hissedilen özellikle Istanbul’un dogusundan itibaren düsünülebilecek, gençleri ve aileleri sekillendirmeye baslayan bir medeniyet krizinden bahsedilecegini söyledi.



Nazik ev sahipligi için Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’a tesekkür ederek sözlerine baslayan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse ise “Aile bozuldugunda her sey bozulmus oluyor. Bu nedenle aileyle ugrasanlar su ana kadar aslinda çok stratejik bir kurumu tespit etmis oldular ve maalesef egemen güçlerin böyle bir projesi var. Israil güçleri Gazze’ye ne yapiyorsa su anda egemen güçler aileye ayni seyi yapiyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA