En Degerli Çocuklarin En Özel Günleri

Samsun Cumhuriyet Bassavciliginin destegiyle "Engelsiz Sevgiye Davet" adli etkinlik düzenledi.

En Degerli Çocuklarin En Özel Günleri
Samsun Cumhuriyet Savciliginin destekleriyle 10-16 Mayis Engelliler Haftasi kapsaminda Atakum Özel Egitim Uygulama Okulu ve Atakum Halk Egitim Merkezi isbirligi ile geleneksel olarak hazirlanan "Engelsiz Sevgiye Davet" adli etkinlik düzenledi.

Samsun Adliyesi Isa Fidan Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Samsun Cumhuriyet Bassavciliginin ev sahipligini yaptigi programa Samsun Valisi Orhan Tavli, Samsun Cumhuriyet Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç, Adalet Komisyonu Baskani Nahit Köseoglu, Samsun Barosu Baskani Av. Pinar Gürsel Yildiran, Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Aribas, Samsun Il Jandarma Komutani Tuggeneral Mustafa Bakçepinar, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutani Tugamiral Ahmet Bahadir, savcilar, avukatlar, sivil toplum kurulusu temsilcileri, adliye personeli ile davetliler katildi.

Açilis konusmasi yapan Samsun Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç, "Engelliler Haftasi’nda engelli degil en degerli çocuklarimizi bizce çocuklarimiz engelli degil en degerli çocuklar. Bugün burada bu çocuklarimizi misafir ediyoruz. Basta sayin valimiz olmak üzere sehrimizin kiymetli protokolüyle ve adliyemizin çok kiymetli hakim ve savcilariyla, ablalariyla abileriyle bir araya getiriyoruz ve buradan bazi mesajlar vermek istiyoruz. Bu program geleneksel bir program. Yaklasik 6 yildir yilda bir kez yapiyoruz. Özel ögrencilerimizi, en degerli çocuklarimizi adliyemizde misafir ediyoruz. Onlarda bizlere hünerlerini sergiliyorlar" dedi.

Samsun Valisi Orhan Tavli, "Türk adaletinin sevgi dolu yüregi bütün vatandaslarimizi kucakladigi gibi bizlerle birlikte özel çocuklarimizi da kucakladi. Ben özelikle bassavcimizin sahsinda tüm adalet teskilatina, mensuplarina tesekkürlerimi sükranlarimi ifade ediyorum" diye konustu.

Atakum Özel Egitim Uygulama Okulu ögrencileri sahne aldigi etkinlik büyük alkis topladi.
Kaynak: İHA