Belediye Baskani Gözlerini Baglayip Bastonla 200 Metre Yürüdü

Afyonkarahisar Belediye Baskani Burcu Köksal, engelli bireylerin yasadiklari zorluklara dikkat çekmek için gözlerini baglayarak eline aldigi baston ile yaklasik 200 metre süren bir yürüyüs gerçeklestirdi.

Belediye Baskani Gözlerini Baglayip Bastonla 200 Metre Yürüdü
Afyonkarahisar Belediyesi 10-16 Mayis Engelliler Haftasi dolayisiyla yürüyüs etkinligi gerçeklestirdi. Kent merkezi Imaret Camii’nden Zafer Meydanina kadar süren yürüyüsün ardindan engelli bireylere yönelik bir konusma yapan Belediye Baskani Burcu Köksal, engellilerin yasamda esit haklara ve firsatlara sahip olmalari gerektigine dikkat çekti. Engelliler Haftasi’ni kutlarken, bu degerli günü engelli vatandaslarler birlikte geçirerek taçlandirmanin mutlulugunu yasadigini söyleyen Baskan Köksal; “Gözlerimizi baglayarak yürüdügümüz bu anlamli yürüyüs, engelli vatandaslarimizin yasadigi güçlükleri anlama ve empati kurmak çok önemli. Gözlerimizi baglayarak attigimiz her adim, engelleri asmanin ve farkindaligi arttirmanin bir sembolüdür. Göreve gelir gelmez kurdugumuz Engelli Hizmetleri Birimini kurmamizdaki amaç, Afyonkarahisar’i daha erisilebilir ve kucaklayici hale getirmek ve farkindaligi arttirmakti. Onlarin yasadigi zorluklari anlamak ve çözüm üretmek için birlikte çalisacagiz” dedi.

Alti Nokta Körler Dernegi Baskani Engelli Hizmet Birim Sorumlusu Hakan Erdogan ise Belediye Baskani Burcu Köksal’a desteklerinden dolayi tesekkür etti. Program sonunda Baskan Köksal, engelli vatandaslarla yakindan ilgilendi.
Kaynak: İHA