Baskan Karabacak Açiklamasi 'Faiz Artisi Yeniden Degerlendirilmeli'

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (KONESOB) Baskani Muharrem Karabacak, esnaf ve sanatkarlara kullandirilmis olan hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemelerinin faiz güncelleme uygulamasiyla kademeli olarak 10-15 puan artirildigini belirterek, “Kullandirilan krediler her ne kadar degisken faizli kredi olarak verilmis olsa da bu uygulama esnafimizin üstüne agir bir yük getirecektir” dedi.

Baskan Karabacak Açiklamasi 'Faiz Artisi Yeniden Degerlendirilmeli'
KONESOB Baskani Muharrem Karabacak, hazine destekli kredilerin faiz güncellemeleri konusunda açiklamalarda bulundu. Kredilerin devam eden taksit ödemelerinin Halkbank Genel Müdürlügünce faiz güncelleme uygulamasiyla kademeli olarak 10-15 puan artirildigina dikkat çeken Baskan Karabacak, esnaf ve sanatkarlarin bu faiz yükünün altindan kalkamayacagina dikkat çekti. Karabacak, açiklamasinda su görüslere yer verdi:

“Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz araciligiyla Halkbank tarafindan esnaf ve sanatkarlarimiza kullandirilmis olan hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemeleri maalesef Halkbank Genel Müdürlügünce faiz güncelleme uygulamasiyla kademeli olarak 10-15 puan artirilmistir. Kullandirilan krediler her ne kadar degisken faizli kredi olarak verilmis olsa da bu uygulama esnafimizin üstüne agir bir yük getirecektir. Uygulamaya geçilmeden önce aldigimiz duyumla yapmis oldugumuz girisimler neticesinde yüzde 29’a çikarilacak olan oranlar kademeli bir sisteme dönüstürülmüs. Girisimlerimizin karsilik bulmus olmasindan dolayi tesekkür ediyoruz.

Kesinlikle bir güncelleme beklemezken yapilan uygulamanin bizleri üzdügünü ve böylesine bir faiz yükünün altindan esnaf ve sanatkarimizin kesinlikle kalkamayacagini önemle belirtmek isteriz. Bu uygulama yerine, yeni kullandirilacak olan kredilerde kredi faiz oranlarinin artirilmasinin daha makul olacagini ifade etmek isteriz. Bu meyanda her daim esnaf ve sanatkarlarimizin yaninda olan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’dan ve hükümet yetkililerimizden esnaf ve sanatkarlarimizi zora sokacak bu faiz artisinin yeniden degerlendirilerek kaldirilmasini önemle talep ediyoruz.”
Kaynak: İHA