Avrupa Gençler Motokros Sampiyonasi 19 Mayis'ta Yapilacak

Avrupa Gençler Motokros Sampiyonasi, BMU Dogu Avrupa Motokros Sampiyonasi ve Türkiye KAYO Motokros Sampiyonasi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri kapsaminda 17-19 Mayis tarihleri arasinda Afyonkarahisar’da düzenlenecek.

Avrupa Gençler Motokros Sampiyonasi 19 Mayis'ta Yapilacak
Afyonkarahisar, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kapsaminda önemli bir organizasyona daha ev sahipligi yapacak. Avrupa Gençler Motokros Sampiyonasi, BMU Dogu Avrupa Motokros Sampiyonasi ve Türkiye KAYO Motokros Sampiyonasi Afyonkarahisar’da düzenlenecek. Dünyanin en iyi motokros parkuru alani Afyonkarahisar Motor Sporlari Merkezi, 17-19 Mayis tarihleri arasinda üç sampiyonaya birden ev sahipligi yapacak.

Sampiyona kapsaminda MX, MX1, MX2, MX2 junior, MX125, MX Senior, Veteran, Kadinlar, 50 cc, 65 cc ve 85 cc kategorilerinde yarislar organize edilecek. Avrupa Gençler Motokros Sampiyonasi ve BMU Motokros Sampiyonasi’nin ikinci ayak yarisi ile Türkiye KAYO Motokros Sampiyonasi’nin ilk ayaginda sporcular, ödül kürsüsüne çikmak için mücadele edecek.

Türkiye’nin akrobasi alaninda en iyi isimlerinden olan Birkan Polat gösteri sunucak

Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleriyle gerçeklestirilecek organizasyonlara Bulgaristan, Romanya, Sirbistan, Kuzey Makedonya, Moldova, Yunanistan, Arnavutluk, Macaristan, Hirvatistan ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nden sporcularin katilmasi bekleniyor. Öte yandan Türkiye’nin akrobasi alaninda en iyi isimlerinden olan Birkan Polat’da 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kapsaminda saat 13:00’de Prof. Dr. Veysel Eroglu Spor Salonu bahçesinde, sonrada aksam saat 18’de Zafer Meydaninda gösteri yapacak.

“Afyonkarahisar gibi bir dünya markasina sahibiz”

Organizasyonla ilgili bilgi veren Afyonkarahisar Belediye Baskani Burcu Köksal, “19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kapsaminda Avrupa Gençler 65&85, Balkan Motosiklet Birligi (BMU) Avrupa ve Türkiye KAYO Motokros Sampiyonalari’na ev sahipligi yapmaktan dolayi çok mutluyuz. Afyonkarahisar gibi bir dünya markasina sahibiz. Bütün dünyada motor sporlari hayranlari sehrimizi taniyip biliyor. Spor Turizminin önde gelen sehrinde Avrupa’nin genç, Balkanlarin da tecrübeli yarisçilarini misafir edecegiz. Bütün vatandaslarimizi dünyanin en iyi motokros parkurunda bu heyecani yasamaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA