Karaman'da 747. Türk Dil Bayrami Ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri

Karaman’da bu yil 747’incisi kutlanan Türk Dil Bayrami ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri düzenlenen ‘Türk Dili Hosgörü Yürüyüsü’ ile devam etti.

Karaman'da 747. Türk Dil Bayrami Ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri
Karamanoglu Mehmet Bey’in fermaniyla 13 Mayis 1277’de Türkçe’nin resmi dil olarak kabul edilmesinin 747. yildönümü törenlerle kutlaniyor. Etkinlikler çerçevesinde yapilan yürüyüse, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim, AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oguzhan Eser ve Osman Saglam, CHP Karaman Milletvekili Ismail Atakan Ünver, Belediye Baskani Savas Kalayci, Cumhuriyet Bassavcisi Ali Ihsan Akdogan, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali, daire müdürleri ile vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Kortejde, atin üstünde bulunan ve Karamanoglu Mehmet Bey’i temsil eden kisi Türkçe Fermani okudu. Tren Gari önünde baslayan yürüyüs, Cumhuriyet Parki’nda son buldu. Yürüyüse ögrencilerde ellerinde ’Dilimiz Kimligimiz’ ve ’Türkçe Düsün, Türkçe Konus, Türkçe Yaz’ yazili pankartlarla eslik etti.

Cumhuriyet Parki’nda devam eden etkinlikte ise Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim, AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oguzhan Eser ve Osman Saglam, CHP Karaman Milletvekili Ismail Atakan Ünver, Belediye Baskani Savas Kalayci ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali, Atatürk Aniti’na Türk Dil Bayrami çelengi sundu.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan buradaki tören sona erdi.
Kaynak: İHA