Vefakar Kadin, Depremle Birlikte 5 Kiz Annesi Oldu

Hatay’da depremde eltisini ve kayinbiraderini kaybeden Dilber Dayakli, onlardan geriye kalan 5 kiz çocuguna annelik yapiyor. Deprem öncesi 4 erkek evladi olan vefakar anne, depremle beraber 9 çocuga annelik yapmaya basladi.

Vefakar Kadin, Depremle Birlikte 5 Kiz Annesi Oldu
Kahramanmaras merkezli depremlerde en çok yikim Hatay’da olmus ve yaklasik 25 bin insan hayatini kaybetmisti. Depremin yok ettigi Antakya ilçesi Kuyulu Mahallesi’nde yasayan 39 yasindaki Tarik Dayakli ile 38 yasindaki Meyyada Dayakli çifti, 5 kiz çocuguyla birlikte ayni dairede depreme yakalandi. Asrin felaketinde Dayakli çifti hayatlarini kaybederken 5 kiz çocugu depremden sag kurtulmayi basardi. Anne ve babalarini kaybeden 5 kiz çocuguna yengeleri olan 42 yasindaki Dilber Dayakli ve esi sahip çikti. Depremden önce kiz çocugu olmayan ve 4 erkek evladi olan Dayakli, asrin felaketiyle birlikte 9 çocuga annelik yapmaya basladi.

Her zaman bir kiz çocugunun olmasini istedigini dile getiren vefakar anne, eltisi ve kayinbiraderinin 5 kiz evladini sahiplenmesiyle adeta kiz çocugu hasretini giderdi. Depremden önce Anneler Günü’nü 4 evladiyla kutlayan Dayakli, esinin yegenlerine olan davranisi ve samimiyetiyle takdir topluyor. Çocuklar ise yengelerine ‘anne’ diye hitap ederek adeta yürekleri isitiyorlar.

“Benim suan 5 kiz, 4 erkek olmak üzere 9 çocugum var”

Depremden sonra eltisi ve kayinbiraderinin çocuklarina sahip çikan fedakar anne Dilber Dayakli, "Depremde eltimi ve kayinbiraderimi kaybettim. Depremde birçok kisiyi kaybettik ama en yakinim eltim ve kayinbiraderimdi. Onlardan geriye kalan 5 çocuk var ve onlari sahiplendik. Benim suan 5 kiz, 4 erkek olmak üzere 9 çocugum var. Önceden kiz çocugum yoktu ama hep isterdim ve Rabbim böyle nasip etti. Allah bizlere ömürler versin. Onlara daha iyi bir gelecek verelim. Hepsi okula gidip geliyor. Hepsini okula götürüp getirmek zahmetli oluyor. Ben her seyleriyle ilgileniyorum. Neredeyse bütün çocuklarim ayni yastalar" dedi.



"Iki haftadir bana anne diye sesleniyorlar"

5 kiz çocuguyla birlikte yaralarini sardigini ifade eden fedakar anne Dilber Dayakli, çocuklarin kendisine ‘anne’ dediklerini belirterek "Onlarla çok mutluyum. Onlarla yarami sariyorum. Depremden sonra benimde annem hastaliga yakalandi ve kaybettim. Onlari çok iyi anliyorum. Ben 42 yasindayim. Bu kadar aci çekiyorum. Onlarinki daha fazladir. Ben anaç bir kadinim. Biz hep böyleyiz, hiç ayrilamiyoruz. Bütün gün böyleyiz. Bana anne demeyi iki haftadir söylemek istiyorlardi. Iki haftadir bana anne diye sesleniyorlar. Bazen yenge bazen de anne demek istiyorlar. Nasil istiyorlarsa öyle hitap etsinler. Benim için fark etmiyor" seklinde konustu.



"Yengem bizim annemiz gibi oldu"

Yengesinin kendilerine çok iyi baktigini dile getiren Lana Dayakli, "Yengem ve amcamla birlikte yasiyoruz. Günlerimiz iyi geçiyor. Onlar çok iyi biriler. Yengem bizim annemiz gibi oldu. Onlari çok seviyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA