Tunceli'de, Tarifeye Uymayan Kasaplara Ceza Kesildi

Tunceli’de, son dönemlerde vatandaslarin kasaplardaki fiyatlara yönelik sikayetlerinin artmasi üzerine Ticaret Il Müdürlügü ekipleri, fahis fiyat uygulamasina yönelik çalisma gerçeklestirdi. Daha önce fiyatlarin tarife listesinden yüksek rakamla satildigi tespit edilen 11 esnafa önce uyari, ardindan da uyarilarin dikkate alinmamasi üzerine idari yaptirim uygulandi.

Tunceli'de, Tarifeye Uymayan Kasaplara Ceza Kesildi
Tunceli’de, geçtigimiz haftalarda merkez Atatürk Mahallesi ve Mogultay Mahallesi’ndeki kasaplara yönelik fâhis fiyat artisi ve etiket denetimi gerçeklestiren Ticaret Il Müdürlügü ekipleri, denetim sirasinda kasaplara bagli bulunduklari esnaf odasindan almis olduklari güncel fiyat tarifesine uyulmasi konusunda yazili olarak uyarida bulundu. Sikayetlerin devam etmesi üzerine tekrar yapilan denetimlerde, uyarilari dikkate almayan ve yüksek fiyattan satis yapmaya devam ettigi tespit edilen 11 isletmeye, Tunceli Ticaret Il Müdürlügü denetim ekipleri tarafindan bu kez idari yaptirim uygulandi.

Denetimlere iliskin bilgi veren Tunceli Ticaret il Müdürü Kayahan Topal, “Esnafimizi zor durumda koymamak adina, kendilerine ilk olarak idari yaptirim cezasi uygulamak yerine önce yazili olarak uyarida bulunmustuk. Bu uyarilarimizi dikkate alan birçok esnafimiz fiyatlari tarifeye uygun duruma çekmislerdi. Bu vesileyle kendilerine tesekkür ediyoruz. Ancak bazi isletmelerin de fiyatlarini tarifeye uygun duruma çekmedigi yönünde sikayetler almaya devam ettik. Yapmis oldugumuz denetimler neticesinde 11 isletmeye idari yaptirim uygulamak zorunda kaldik. Ilimiz merkezinde ve ilçelerimizde denetimlerimiz bundan sonraki süreçte de devam edecek” dedi.

Il Müdürü Topal, vatandaslarin duyarli davranarak uygunsuzlugun tespiti halinde sikayetlerini Ticaret Il Müdürlügüne iletilmesinin de önemli oldugunu vurguladi.
Kaynak: İHA