Samsun'da Çölyak Hastalari Için Farkindalik Yürüyüsü Düzenlendi

Samsun Büyüksehir Belediyesi ile Samsun Çölyak ve Glütensiz Beslenme Dernegi isbirliginde ‘Çölyak Farkindalik Yürüyüsü’ düzenlendi.

Samsun'da Çölyak Hastalari Için Farkindalik Yürüyüsü Düzenlendi
Atakum ilçesinde Samsun Cumhuriyet Kadinlari Bando Takimi esliginde baslayan yürüyüs, Çobanli Iskelesi’nde sona erdi. Yürüyüs ile çölyak hastaligi ile ilgili toplumda farkindalik olusturulmasi hedeflendi. Yürüyüs sonnasi degerlendirmelerde bulunan Samsun Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Baskani Eyüp Çakir, “Samsun Büyüksehir Belediye Baskanimiz Halit Dogan Bey’in talimatiyla kent merkezinde bulunan ‘Balik Evi’ olarak bilinen tek katli yapiyi çölyak hastalarimiz için bir kafeye dönüstürüyoruz. Burada çölyak hastalarimiz için her türlü glütensiz ürünü bulabilecekleri ve satin alabilecekleri bir alan olusturuyoruz. Bugünkü yürüyüsümüzle beraber hem çölyak hastalarimizla ilgili farkindaligi artiracagiz hem de onlarla birlikte oldugumuzu, devamli onlarla birlikte yürüyecegimizi göstermek istiyoruz” diye konustu.

Samsun Il Saglik Müdürü Mustafa Uras, çölyakin çocuklardaki büyüme ve gelisme geriliginin, ishal ve kabizlik ataklarinin görüldügü bir hastalik oldugunu belirterek, bu hastaliga dikkat çekmek ve çölyak hastalarinin yaninda olduklarini göstermek için etkinlige katildiklarini söyledi.



Samsun Çölyak ve Glütensiz Beslenme Dernegi Baskani Sara Kosif ise, 2019 yilinda kurulan dernegin amacinin Samsun’daki çölyak hastalarini bilinçlendirmek, onlarin glütensiz gidalara ulasmasina yardimci olabilmek oldugunu vurguladi. Kosif, “Samsun Büyüksehir Belediye Baskanimiz Halit Dogan, 9 Mayis Dünya Çölyak Günü münasebetiyle bize bir jest yaparak bizleri onurlandirdi, glütensiz kafe yapacagini açikladi.

Kendisine çok tesekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Etkinlige çölyak hastalari ile aileleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA