Psikolog Atasever Açiklamasi 'Toplumumuzda Herkesin Bir Psikologu Olmali''

Erzurum’da hizmet verecek olan tam tesekküllü ’oyun terapi odali’ psikolojik danismanlik merkezinin açilisina yogun ilgi oldu.

Psikolog Atasever Açiklamasi 'Toplumumuzda Herkesin Bir Psikologu Olmali''
Psikolog Seyda Atasever tarafindan açilan psikolojik danismanlik merkezinin Erzurum’da önemli bir boslugu dolduracagi ifade edildi. Psikolog Seyda Atasever’in büyük destekçisi anne Ayse Atasever ve baba Avukat Enver Atasever, ’Biricik evladimiz, kizimiz Seyda’nin psikolog hizmeti vermesinden dolayi çok onurlu ve gururluyuz. Erzurum’a hayirli, ugurlu olsun” diye konustular. Atasever ailesi kurdela kesiminden sonra, konuklarina ikramlarda bulunurken, psikolojik danismanlik merkezinin hayirli olmasini temenni ederek davetlilerle birlikte hatira fotografi çektiler.

“Toplumumuzda herkesin bir psikologu olmali”

Psikolog Seyda Atasever, hem çocuklarin hem de yetiskin ergenlerin daha fazla psikologa ihtiyaci oldugunu ifade ederek, “Son yillarda dünya genelinde insanlar psikolojik ve sosyolojik olarak sikintili süreçlerden geçti. Artik bu süreçte insanlar fizyolojik hastaliklari gibi ayni sekilde psikolojik sorunlarini da rahatça anlatmaya ve danismaya basladilar. Insanlar psikolojik hastaliklilarini artik normallestirmeye basladilar. Özellikle merkezimizde çocuklar, ergenler ve yetiskinler için psikolojik danismanlik hizmetleri vermeye basladik.” dedi.

“Bu bir eksiklik, bir ayip degil”

Sadece özel ihtiyaç sahibi çocuga sahip ailelerin degil, toplumda herkesin bir psikologu olmasi gerektigini ifade eden Atasever, “Çünkü uzman biriyle içimizdekileri dertlesmek, güncellemelerimizi yapmak, aglayamadigimiz seyler için aglamak, ruhsal anlamda biraz daha güçlenmek ancak psikolojik destekle mümkün olur. Özel çocuklarin neyi yapabildiklerini, neyi yapamadiklarini anlamak özümseyebilmek ve kendi yol haritalarinin dogru kurabilmeleri, çizebilmeleri için psikolog sart. Bu bir eksiklik, bir ayip, bir etiket degil. Artik bence psikologu olmayan etiketlenmeli. Çünkü öyle zamanlardan geçiyoruz.” diye konustu.

Kaynak: İHA