Girisimci Anne, 70 Kisiyi Istihdam Ediyor

Mus’ta, devletten aldigi hibe destegiyle atölye kuran 3 çocuk annesi Inci Sayilgan Tok, 70 kisiyi istihdam ediyor.

Girisimci Anne, 70 Kisiyi Istihdam Ediyor
Mus’ta yasayan girisimci Inci Sayilgan Tok, Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB) ve Türkiye Is Kurumundan aldigi destekle, tekstil atölyesi kurdu. Atölyede 70 kisiye is imkani saglayan Sayilgan, ayni zamanda atölyede sagladigi aile ortamiyla da çalisanlara hem ablalik hem annelik ediyor. Sabahlari çocuklarini okula gönderdikten sonra is yerine gelen ve isini büyük bir özveriyle yürüten kadin girisimci Sayilgan, is yerindeki verimliligi olumlu yönde etkiliyor.

Annelik ve is dünyasi arasinda hassas bir denge kurmanin zorluklarini yasasa da, her iki rolü de büyük bir özveriyle yerine getirdigini belirten Sayilgan, is yerindeki çalisanlarini bir aile gibi gördügünü ve onlara destek olmaktan mutluluk duydugunu ifade ederek, “4 yil önce kendi isimi kurmaya karar verdim. Devlet destegi alarak kendime is yeri açtim. Burada yaklasik 70 tane çalisanim var. 3 tane de çocugum var. Hem evde çocuklarimla ilgileniyorum hem de burada gelip isimi yapiyorum. Sabah çocuklarimi okullarina gönderdikten sonra burada isimin basindayim. Burada çalisanlarimla birlikte güzel zaman geçiriyorum. Yeri geliyor annelik yapiyorum, yeri geliyor ablalik yapiyorum. Birlikte çalisiyoruz” dedi.

Anneligin hiçbir karsilik beklemeden canini verebilen bir insanin varolusu oldugunu vurgulayan Sayilgan, “Anne olduktan sonra yeni yeni korkularin olusur. Evde 3 tane çocugum var. Burada 70 tane evladim var. Hepsinin de sevgisi ayni. Onlara yaptigim fedakârligi, çalisanlarima da yapiyorum. Disarida is arayan birçok insan var ama biz de aylardir çalisacak eleman bulmakta zorluk çekiyoruz. Özellikle ev hanimlarimiza gelip basvurmalarini talep ediyoruz. Bayanlarin gelmesini istiyoruz. Her kadin, bir annedir veya anne adayidir. Bu çerçevede bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, Anneler Günü dolayisiyla isveren anneleri ziyaret eden Mus ISKUR Il Müdürü Emin Taylan, göreve basladiklari günden bu güne kadar hep bayanlari ön planda tuttuklarini ifade ederek, “Biliyoruz ki iyi bir aile, toplumun önünü açar. Çocugu sifir yastan olgunluk yasina kadar büyüten annedir. Topluma yön verenler annelerdir. Bu anneler hem evde çalisiyorlar, hem de is yerlerinde çalisiyorlar. Dolayisiyla isveren olan annelerimiz vardir. Sayilgan hanimda bunlardan birisi. Bes yildir burada bu hizmeti veriyor. Su anda 100’e yakin çalisani vardir ve bu çalisanlarini arttiracak. Hem insanlarin evine ekmek götürme hem de kendi ailesine bakma çabasindadir. Bu nedenle biz takdir ediyoruz. Çalisan annelerimizin de bu durumlarini takdir ediyoruz. Bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA