Beysehir Gölü'nde Kaçak Su Ürünleri Avciligina Geçit Yok

Konya’nin Beysehir ilçesinde, Beysehir Gölü’nde süren su ürünleri avlanma yasagina ragmen, yasaklara uymayarak kaçak olarak balik ve sülük avciligi ile satisini yapanlar hakkinda cezai islem uygulandi.

Beysehir Gölü'nde Kaçak Su Ürünleri Avciligina Geçit Yok
Beysehir Gölü’nde üreme dönemi olmasi dolayisiyla 15 Mart’tan itibaren uygulanmaya baslanan tatli su baligi avi yasagi devam ediyor. Yasak dönemde Beysehir Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekiplerinin kaçak avciligin önüne geçilmesine yönelik denetimleri yogunlasti. Su ürünleri kontrol görevlilerinin yürüttügü denetimlere Beysehir Ilçe Jandarma Asayis Bot Komutanligi unsurlari da destek verdi. Beysehir Gölü’nü koruma ve kontrol faaliyetleri kapsaminda göl etrafindaki tüm karaya çikis noktalari, sazlik alanlar, balik ve sülük avlak sahalari kontrol edildi. Ekiplerce yürütülen çalismalar sirasinda göl içerisine kaçak balik avlamak amaciyla serildigi tespit edilen çok sayida balikçi agi ele geçirildi. Aglar toplanarak kiyiya çikarilirken, avda kullanilan filika, ag ve diger av malzemelerine el konuldu. Yasak dönemde balik ve sülük avciliginin yani sira satisini yaptigi tespit edilen kisiler hakkinda yasal islem baslatilarak cezai müeyyide uygulandi.

Beysehir Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünden yürütülen denetim faaliyetlerine yönelik yapilan açiklamada, 15 Haziran 2024 tarihinde sona erecek olan av yasagi süresince denetim ve kontrollerin haftanin 7 günü karadan, havadan ve teknelerle göl içerisinden araliksiz olarak devam edecegi vurgulanarak, “Dogal kaynaklarimiz sonsuz degildir. Gölümüzdeki baliklarin saglikli bir üreme dönemi geçirmesi, nesillerinin korunmasi ve balik stoklarimizin azalmamasi için vatandaslarimizin konu hakkinda duyarli olmalarini istirham ediyoruz” denildi.
Kaynak: İHA