Kahramanmarasli Annelerden Gazzeli Annelere Mesaj

Kahramanmarasli anneler, aylardir Gazze’de yasam haklari ellerinden alinan annelere mesaj gönderdi.

Kahramanmarasli Annelerden Gazzeli Annelere Mesaj
Kahramanmaras’ta AK Parti Kadin Kollari tarafindan Kahramanmaras dahil 81 ilde es zamanli olarak, Gazze’de yasam haklari elinden alinan anneler için program düzenlendi.

Milli Irade Meydani’nda gerçeklestirilen organizasyonda Kahramanmarasli anneler, Gazze’de aylardir zulüm gören annelere mesaj gönderdi. Ebru Uçar, “Biz kalben onlarin yanindayiz. Hepsinin çok zor sartlarda yasadigini biliyoruz ve bu Anneler Günü, Anneler Günü olmayacak; çogu evladini, eslerini ve kardeslerini kaybetti. Biz dualarimizla onlarin yanindayiz. Elimizden geldigince Cumhurbaskanimiz Erdogan öncülügünde onlara yardim ediyoruz. Allah yar ve yardimcilari olsun. Kalbimiz, yüregimiz hep onlarla” dedi.

Aysegül Yurtgezen ise, “Gazzeli ve Filistinli anneler için dualarla her zaman yanlarindayiz. Çok üzülüyoruz, dualarimizi hiçbir zaman eksik etmiyoruz. Kalben her zaman yanlarindayiz, Anneler Günü onlar için bayagi zor geçecek ama her zaman annelik kutsal oldugu için dualarimizla yanlarindayiz” diye konustu.

Daha sonra basin açiklamasinda bulunan AK Parti Kahramanmaras Kadin Kollari Baskani Asuman Yavuz, “Pazar günü Anneler Günü. Günlerdir her yerde tatli bir telas yasaniyor. Anneler Günü öksüzlerin ve evladini kaybeden annelerin de agir imtihani fakat bir yandan da dünyanin orta yerinde, yani basimizda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yasanan soykirim nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamisti. Biz bugün okuldan gelecek çocuklarimizi beklerken, Gazzeli anneler ise çocuklarina verecek bir lokma ekmegi bekliyor. Bizler karismasin diye çocuklarimizin defterlerine, kitaplarina isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teshis edilebilsin diye çocuklarinin kollarina isim yaziyor. Birlesmis Milletler kadin biriminin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadin öldü. Günde ortalama 63 kadin hâlâ ölüyor ve bunlarin 37’si ise anne. Kayip ve akibeti bilinmeyen kadinlarin sayisi 2 bin 100, peki ya sag kalan ve yasam savasini sürdürmeye, çocuklari için hayata tutunmaya çalisan kadinlar, anneler... Filistin’de saglik sisteminin çökmesi nedeniyle yaklasik 60 bin hamile kadin risk altinda, her gün 180 anne ölümle burun buruna dogum yapiyor. Biz anneler olarak yine de Israil’e bir kez daha çagrida bulunuyoruz; ateskes için bir adim bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA