Gümüshane'de 'Saglik Için Harekete Geç' Etkinlikleri Düzenlendi

Gümüshane’de ‘10 Mayis Saglik Için Hareket Et Günü’ kapsaminda yürüyüs gerçeklestirildi.

Gümüshane'de 'Saglik Için Harekete Geç' Etkinlikleri Düzenlendi
Gümüshane Il Saglik Müdürlügü tarafindan ’10 Mayis Saglik Için Hareket Et’ günü kapsaminda yürüyüs düzenlendi.

Tarim Il Müdürlügü önünden baslayan yürüyüse Gümüshane Il Saglik Müdürlügü çalisanlari, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Ellerinde ‘Saglik Için Hareket Et’ ve ‘Hareketli Yasa Saglikli Kal’ yazili pankartlarla Cumhuriyet ve Atatürk Caddesi boyunca yürüyen kalabalik, yürüyüsü Gençlik Merkezi önünde bitirdi.

Yürüyüsün ardindan basin açiklamasi gerçeklestiren Saglik Hizmetleri Baskani Dr. Emre Karatas, “Toplumda fiziksel aktivitenin artirilmasi tüm kurum ve kuruluslar ile sivil toplum örgütleri dâhil herkesin sorumlulugundadir. Her yas ve cinsiyetten engelli bireyler de dâhil toplumun her kesimi için günlük 30-60 dakika orta yogunlukta bir fiziksel aktivite ciddi hastaliklari önlemek için güçlü bir araç ve uygun maliyetli bir halk sagligini iyilestirme yöntemidir. Düzenli ve daha fazla fiziksel aktivite daha büyük faydalar saglayacaktir. Sokak ve caddelerde yürüyüs yapmayi kolaylastiracak genis ve agaçlikli kaldirimlar olmasi, bisiklet yollari ve spor kampanyalari, trafige kapali caddelerin tesvik edilmesi, insanlarin keyifli fiziksel aktiviteler yapabilecekleri parklar açik alanlarin olusturulmasi, saglikli beslenme ve yasam tarzi ile bütünlesik müdahalelerin yapilmasi ve saglik sistemine fiziksel aktivitenin dâhil edilmesi gibi çalismalar ile toplumda fiziksel aktivite tesvik edilebilir” dedi.

Kaynak: İHA