Engelli Ve Eski Hükümlü Hibe Destegi Basvurulari Devam Ediyor

ISKUR, engelli ve eski hükümlü çalistirmayan isverenlerden tahsil edilen idari para cezalari fonuyla eski hükümlülerin kendi islerini kurmalarina destek vermeyi sürdürüyor.

Yeni dönem engelli kendi isini kurma hibe destegi basvurulari, 07 Haziran 2024 tarihi saat 23.59’a kadar e-devlet üzerinden online olarak yapilacaktir. Kendi isini kurmak isteyen engelliler, tarim ve hayvancilik sektörü için kurulus, isletme ve demirbas destegi olarak en fazla 300 bin diger sektörlerde ise en fazla 400 bin liraya kadar hak kazanabilecek.

Eski hükümlü kendi isini kurma basvurulari ise Adalet Bakanligi Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine 07 Haziran 2024 tarihi mesai saati sona yapilabilecektir. Bu çerçevede kisilere, tarim ve hayvancilik sektörü projeleri için en fazla 240 bin, diger sektörlerdeki projeleri için 300 bin liraya kadar kurulus demirbas hibe destegi verilecektir.

Ruhsal ve zihinsel engellilerin istihdam edilecegi korumali isyeri destegine yönelik projeler, engellilerin ise yerlestirilmesi, ise ve isyerine uyumun saglanmasina yönelik projeler, engellilere yönelik mesleki egitim ve mesleki rehabilitasyona yönelik projeler, engellilerin istihdamini saglayacak destek teknolojisi proje basliklarindaki basvurular ise 07 Haziran 2024 tarihi mesai saati sona erene kadar il müdürlüklerine veya hizmet merkezlerine 1 asil ve 1 kopya olarak elden verilecek veya posta ile gönderilecektir.

Basvuru sürecinin yer aldigi ’Engelli Hibe Destegi Proje Basvuru Kilavuzu’ ile basvurunun yapilmasina iliskin konularda basvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi için hazirlanan ’Basvuru Rehberi’ Türkiye Is Kurumu internet sitesinde (www.iskur.gov.tr) duyurular kisminda yayinlanmistir.

Bursa Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügünden konuyla ilgili detay bilgi almak isteyen engelli ve eski hükümlüler ile kurum ve kuruluslar, proje birimine sahsen basvuru yapabilecektir. Ayrica, 0 224 220 41 65 no’lu telefondan danismanlik hizmeti alinabilecektir.
Kaynak: İHA