BSEÜ, TEKNOFEST'te Yer Aliyor

Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi TEKNOFEST’te yer aliyor.

BSEÜ, TEKNOFEST'te Yer Aliyor
2024 yili içerisinde Adana’da düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk ve tek havacilik, uzay, teknoloji festivali TEKNOFEST’te Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi akademik paydas olmasinin yani sira farkli kategorilerde ögrenci ve akademisyenlerinin ürettigi teknolojilerle festivale katilim saglayacak. Festivale; çevre ve enerji teknolojileri, insanlik yararina teknolojiler, egitim teknolojileri, tarim teknolojileri, savasan IHA (Insansiz Hava Araci) ve uluslararasi IHA gibi çok farkli kategorilerde yapilan proje basvurularinin ön degerlendirme sonuçlari açiklanmaya baslandi.

Bu kapsamda ilk güzel haber Seyh Edebali Üniversitesi ögrencilerinin kurdugu Astron Takimindan geldi. Takimin ‘Savasan IHA’ kategorisindeki ‘Arslan IHA’ isimli projesi TEKNOFEST kapsamindaki ön eleme asamasini geçti.

Üniversitede ‘Takimini Kur, Projeni Belirle, 100 Bin TL Destegini Al’ sloganiyla baslayan süreçte TEKNOFEST Degerlendirme Kurulu tarafindan yapilan toplantida ön elemeyi geçen ‘Arslan IHA’ projesi desteklenmeye uygun bulunan ilk proje oldu. Son yillarda birçok alanda önemli atilimlar yapan BSEÜ, TEKNOFEST baglaminda da basarisini artirmak için ögrencilere ve akademisyenlere önemli alt yapi destekleri sunuyor. Rektör Prof. Dr. Sükrü Beydemir, ‘’Ülkemizde yerli ve milli teknolojilerin gelistirilmesi baglaminda akademisyen ve ögrencilerimize verilen desteklerin önümüzdeki süreçte katlanarak artacagini belirterek, üretilecek prototiplerle TEKNOFEST’te üniversitemiz ve ilimiz adina önemli basarilar yakalamayi hedefliyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA