Diyanet Isleri Baskani Erbas, Ramazan Ayinin Son Teravih Namazini Kildirdi

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Sakarya’da son teravih namazini tarihi Orhan Gazi Camii’nde kildirdi. Namaz sonrasinda konusan Erbas, “Teravih namazina nasil böyle önem veriyorsak diger bes vakit namaza da öyle önem verelim. Imkanimiz varsa camilerimizde cemaatle kilalim, camilerimizi garip birakmayalim” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Ramazan Ayinin Son Teravih Namazini Kildirdi
Sakarya’nin Adapazari ilçesinde bulunan Orhan Gazi Camii’ne gelen Prof. Dr. Ali Erbas, bu Ramazan ayinin son teravih namazini kildirdi. Namazin ardindan konusan Erbas, “Bu aksam son teravihimizi kildik bu Ramazan’in insanin, Müslüman’in ömrü hayatinda geçirdigi en hayirli, en faziletli en mukaddes an hangisidir diye bir soru sorulsa cevabimiz; namaz anindaki geçirdigimiz andir olabilir. Yatsi namazimizla beraber teravih namazimizda bir saati askin bir buçuk saate yakin bir zaman geçirdik. Bu amel defterimize yazildi. Keske bütün zamanlarimiz böyle geçse, keske bütün zamanlarimiz namazda geçirdigimiz zaman kadar kiymetli olsa” dedi.



“Camilerin bayram ettigi anlar teravih namazlari”

Baskan Erbas, “Namazda geçirdigimiz zaman en kiymetli zaman, bunu yasayarak çocuklarimiza, gençlerimize gösterelim. Ramazan ayinin adeta süsü teravihler, camilerin bayram ettigi anlar teravih namazlari. Teravih namazina nasil böyle önem veriyorsak diger bes vakit namaza da öyle önem verelim. Imkanimiz varsa camilerimizde cemaatle kilalim. Camilerimizi garip birakmayalim diger zamanlarda da teravih namazlarina gösterdigimiz bu sevki, bu güzelligi vakit namazlarinda da gösterelim” diye konustu.



“Safta herkes esittir”

Ramazan ayi ile ilgili de konusan Erbas, “Ramazan iste geldi, geçti. Insallah bereketiyle bayrama ulasiriz. Bayram sabahi, bütün camilerimiz insallah vatandaslarimiza, ailelerimizle, çolugumuzla, çocugumuzla dolacak. Dua edecegiz bayram namazindan sonra Kim için? Gazze’deki mazlumlar, dünyanin çesitli yerlerindeki mazlumlar için dua edecegiz. Mazlumlarin kurtulusu için zalimlerin kahri için dua edecegiz insallah. Ramazan ayi bize bir ay boyunca büyük bir maneviyat kazandirdi. Sabir egitimine tabi tuttuk nefsimizi. Sabirla ibadete nasil devam edilir onu gösterdik. Iftar sofrasinda unvani ne olursa olsun kimse elini uzatabiliyor mu yemek yemeye, hayir uzatamiyor. Iste orada Cenabihak herkese esit diyor burada oldugu gibi. Aranizda farkli farkli unvanlarda, mesleklerde insanlar var. Ama safta herkes esittir. Cenabihak tutmus oldugumuz oruçlarimizi kabul eylesin” seklinde konustu.



“Ali Erbas, bayram namazini da Sakarya’da kildiracak”

Baskan Erbas’in ardindan konusan Sakarya Il Müftüsü Mehmet Asik ise, “Seyh Edebali Camii’nde Diyanet Isleri Baskanimiz Ali Erbas, bayram namazi öncesinde sohbet edip, sonrasinda bayram namazini kildiracak ve dua edecek” diyerek tüm Sakaryalilari bayram namazina davet etti.
Kaynak: İHA