Bayram Öncesinde Mezarliklara Akin Ettiler

Sakarya’da Ramazan Bayrami’nin öncesinde yüzlerce vatandas, yakinlarinin kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

Bayram Öncesinde Mezarliklara Akin Ettiler
Ülke genelinde oldugu gibi Sakarya’da da mezarliklarda ziyaretçi yogunlugu yasandi. Sakaryali vatandaslar her yil oldugu gibi bu yilda mezarlik ziyaretlerini gerçeklestirdi. Kabir ziyaretleri yapan vatandaslar, hayatini kaybeden yakinlari için Kur’an-i Kerim okuyarak dua etti. Serdivan ilçesindeki mezarliga gelen vatandaslar, vefat eden yakinlarinin mezarlari basinda dua ederek, temizledikleri kabristanlarin bakimlarini da yapti. Bazilari da mezarliklara ekilen çiçekleri suladi.

“Hayatin kanunu bu sirasi gelen gidiyor”

Yakinlarinin mezarlarini ziyaret ettikten sonra annesi, babasi ve yegeninin mezarini ziyaret eden Giyasettin Das, “Zamanla sirasi gelen gidiyor bizimde siramiz gelecek ve gidecegiz ondan sonra çocuklarimiz gelip kabirlerimizi ziyaret edecek. Insan annesi, babasi, en degerli varliklarini yaninda görmek ister ama hayatin kanunu bu sirasi gelen gidiyor. Dede gitti, baba gitti sira bizim nesile geliyor” dedi.



“Eski bayramlar yok gibi”

Ramazan Bayrami’nin buruk geçtigini belirten Das, “Bu bayram çok buruk eski bayramlar yok gibi eskiden gürültü, nese ve senlik vardi. Insanlar ya sogudu ya da maddi sebeplerden dolayi bayram kutlamiyor. Hatta mezarlara bile az insan geliyor artik” diye konustu.

Kaynak: İHA