Baskan Soykan Açiklamasi 'Akyazi'yi Güzel Yarinlara Tasiyacagiz'

Akyazi Belediyesi’nin 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardindan gerçeklestirilen ilk meclis toplantisinda konusan Belediye Baskani Bilal Soykan, “Vatandaslarimizin destek ve teveccühleri ile Akyazi’mizi güzel yarinlara tasiyacagiz. Güzel ilçemizi el birligiyle adim adim, sokak sokak, mahalle mahalle güzellestirmeye devam edecegiz” dedi.

Baskan Soykan Açiklamasi 'Akyazi'yi Güzel Yarinlara Tasiyacagiz'
Akyazi Belediyesi’nin 31 Mart Mahalli Idareler Seçimleri sonrasindaki ilk meclis toplantisi olan Nisan Ayi Meclis Toplantisi Belediye Baskani Bilal Soykan baskanliginda gerçeklestirildi.

17 gündem maddesinin görüsülerek karara baglandigi toplanti öncesinde konusan Belediye Baskani Bilal Soykan, “Akyazi’miza önemli hizmetleri kazandirdigimiz ve yapilmayanlari yaptigimiz 5 yillik dönemimizin ardindan simdi daha güzelini yapmak, ilçemize deger katmak ve Akyazi’yi Türkiye Yüzyili’nin parlayan yildizi haline getirmek için yeniden yola çikiyoruz” diye konustu.

Akyazili vatandaslara teveccühlerinden dolayi tesekkür eden Belediye Baskani Bilal Soykan, “Hemserilerimiz destek ve teveccühleri ile Akyazi’miza hizmet etme görevini bize ve degerli meclis üyelerimize yeniden verdi. Ilk günkü askla Akyazi’yi yeni ufuklara, güzel yarinlara tasimak için gece gündüz demeden, durmadan yorulmadan çalismaya devam edecegiz. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da dogruluktan ve dürüstlükten sasmadan, hemserilerimizin verdikleri oylara halel getirmeden ilçemiz için mücadelemizi sürdürecegiz. Rabbim hayirli hizmetler etmeyi nasip etsin insallah” seklinde konustu.

Belediye Baskani Bilal Soykan’in konusmasinin ardindan gündem maddelerinin görüsülmesine baslandi ve 17 gündem maddesi meclis üyeleri tarafindan karara baglandi. Gündemin birinci maddesinde Meclis Baskanvekili görevine asil üye olarak Mehmet Öztürk, yedek üye olarak Halit Yaziksiz, Katip Üyelik görevine asil üye olarak Abdulkadir Yildirim ve Enes Murat Balci, yedek üye olarak ise Beyza Nur Eroglu Taskara ve Yunus Emre Rençber seçildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Encümen üyelikleri olarak Cem Tuncer ve Hümeyra Hikmet Saygideger belirlendi. Gündemin 3. Maddesinde meclis tarafindan komisyon üyeleri açik oylama ile belirlendi. Buna göre komisyonlara su isimler seçildi; Plan ve Bütçe Komisyonuna: Sait Besir, Naci Çavdar ve Halit Yaziksiz (AK Parti), Murat Öz (MHP), Engin Karis (BBP) Imar ve Bayindirlik Komisyonuna: Beyza Nur Eroglu Taskara, Yunus Emre Rençber ve Azim Altiparmak (AK Parti), Sefa Çakir (MHP) ve Engin Özgür (BBP) Hukuk Komisyonuna: Oguzhan Çolak, Ramazan Yorulmaz ve Selim Kurt (AK Parti) Samil Türkan (MHP) ve Bahadir Gözyuman (BBP). Gündemin görüsülen 16’nci maddesinde Yapi Kontrol Müdürlügü kurulmasi da oy birligi ile kabul edilirken, 2023 yili faaliyet raporu da oy çoklugu onaylandi.
Kaynak: İHA