Uygulama Noktasinda Durdurulan Sürücünün Sözleri Duygulandirdi

Bolu’da trafik ekiplerinin "Hayatla Yaris Olmaz" sloganiyla hayata geçirdigi uygulama noktasina giren sürücü herkesi duygulandirdi. Tüm ailesini dügün gününde trafik kazasinda kaybettigini söyleyen direksiyon ögretmeni, sürücüleri dikkatli olmalari konusunda uyardi.

Uygulama Noktasinda Durdurulan Sürücünün Sözleri Duygulandirdi
Bolu Il Emniyet Müdürlügü Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügünce, sürücü ve yolcularda trafik bilincinin olusturulmasi amaciyla belirlenen uygulama noktasinda "Hayatla Yaris Olmaz" sloganiyla Yasam Tüneli Projesi olusturuldu. Proje kapsaminda sürücüleri denetleyen Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri, araçlari "Yasam Tüneli" diye tabir edilen kapali çadira yönlendiriyor. Araçlarla birlikte tünel içerisine giren sürücü ve yolcular yaya önceligi ve güvenligi, cep telefonu, hiz ve emniyet kemeri kullanimi konularinda hazirlanan kisa videolar ile bilgilendiriliyor. Öte yandan, uzun yoldan gelen sürücüler ise uygulama noktasinda bu alana girerek dinlenme firsati buluyor.

Bütün ailesini trafik kazasinda kaybetmis

Uygulama noktasinda bulunan yasam tünelinde videoyu izledikten sonra konusan Recai Çaglar; annesi, babasi ve kiz kardesi ile kayinvalidesini dügün gününde trafik kazasinda kaybettigini ifade etti.

Çaglar, ailesini kaybettikten sonra ise trafik egitmeni olarak çalistigini ve bütün sürücülere dikkatli araç kullanmanin detaylarini özenle anlattigini dile getirdi. Videolarin kamu spotu olarak yayinlanmasi gerektiginin altini çizen Recai Çaglar, "Evlendigim gün ailemi kaybettigim için bu isi de severek yapiyorum. Egittigim adaylara da ehliyet almayi degil, dogru araba sürmeyi ögretmeye çalisiyorum" dedi.

Kaynak: İHA