Sögütlü OSB'ye Yogun Talep Açiklamasi 200'Ün Üzerinde Yatirimci Basvuru Yapti

Sakarya’nin yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Sögütlü OSB için çikilan ilk yer tahsis çagrisina oldukça yogun talep geldi. Ilçeye ve sehir istihdamina büyük katki saglayacak olan OSB için 200’ün üzerinde yatirimci basvuru yapti.

Sögütlü OSB'ye Yogun Talep Açiklamasi 200'Ün Üzerinde Yatirimci Basvuru Yapti
Geçtigimiz günlerde yer talepleri için basvurulari toplamaya baslayan Sakarya’nin karma organize sanayi bölgesi Sögütlü OSB için çok sayida talep alindi. 200’ün üzerinde yatirimci firma basvuru sartlarinin ulusal ve yerel basinda ilan edilmesinin hemen ardindan talepte bulundu. Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Sögütlü Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Gökhan Tiryaki, “Basvurulari ilan ettigimizin üzerinden geçen kisa sürede çok sayida sanayici yer tahsis basvurusunda bulundu. Sehrimizin ulusal karayolu hatlari, demiryolu yük-yolcu hatlari ve limani ile sahip oldugu güçlü ulasim altyapisinin yani sira pazara yakinligi, hammadde ve ara mamul temininde lojistik kolayligi ile bölgemizde arsa fiyatlarinin birçok yere göre çok uygun olmasi Sögütlü OSB’nin yatirimlar açisindan çok cazip bir bölge olmasini sagliyor. Hedefimiz Sögütlü Organize Sanayi Bölgesinde istihdami ve üretimi artiracak firmalarla ihracat oranlarimizi yükselterek ülkemizin cari açigini kapatmaya katki saglamaktir. Bu minvalde oldukça seçici oldugumuzu vurgulamak isterim. Sadece ihracatin, istihdamin artmasina katki saglayacak mevcutta üretim yapan firmalari bekliyoruz” dedi.

Yer tahsisi konusunda tek yetkilinin OSB Yönetimi oldugunun altini çizen Gökhan Tiryaki, “Rant çevreleri buradan uzak dursun, zira burada kapasite raporu olmayan, üretim yapmayan firmaya ön tahsis yapilmayacaktir. Firmalara çalisan sayisi, ciro miktari, ihracat orani ve üretiminin niteligine göre detayli bir degerlendirme yapilmaktadir. Artan sanayici taleplerini firsata ve ranta çevirmeye çalisan araci kisi veya kisilere itibar edilmemesini istirham ediyoruz. Sögütlü OSB Yönetim Kurulunun disinda herhangi bir kurulus, sirket, sahis söz sahibi degildir. Yönetim Kurulu Karari ile onaylanan firmalara ön tahsis belgesini gönderiyoruz. Sögütlü OSB Yönetim Kurulu onayli belge taraflarina ulasmadan herhangi bir ödeme yapilmamalidir. Bu islemler olmadan kisi ya da kisilerle görüserek yer tahsisi saglayabilecegini düsünen yatirimcilar magdur olabilir. Bölgede yatirim yapmak isteyen yatirimcilarin dikkatli olmalarini önemle tavsiye ediyorum” diye konustu.



40 firma sözlesmeye hazir”

Basvurularin degerlendirilmesi sonrasinda firmalarin son 3 yil içerisindeki verilerine bakildiginda kapasite raporu, ciro rakamlari ve istihdam sayisi ile organize sanayi bölgesi yönetimin hedefleri dogrultusunda olan 40 firma ile görüsmelerin yapildigi ve bu firmalar ile bayram sonu sözlesme yapilabilir seviyeye gelindigi ifade edildi. Özellikle ihracat agirlikli üretim yapan sanayicilere ve buradaki nitelikli istihdama önem verdiklerini belirten OSB Yönetim Kurulu Baskani Gökhan Tiryaki ayni zamanda çalisan sayisi, ciro miktari, ihracat orani hedef disinda kalan firmalarin ilk degerlendirmelere alinmadigini ifade etti.



Basvurular devam ediyor

OSB basvurularinda yer ön tahsisi için ödenecek avans bedelinin (bir kismi altyapi çalismalarinda kullanmak üzere) dönüm basina 1 milyon 500 bin olarak alinacagi bunun yüzde 30’luk kismi basvuru onaylanmasinda pesin, kalani 2024 Aralik ayina kadar esit taksitlerle ile ödenebilecegi ögrenildi. Öte yandan, daha öncede açiklandigi üzere Sögütlü ilçesi Kantar ve Findikli Mahallelerinde kurulacak karma Organize Sanayi Bölgesi için planlama ve kamulastirma çalismalari sürüyor.
Kaynak: İHA