Sakarya'nin Kazakistan Ile Baglari Güçleniyor

Kazakistanli ögrencilere yönelik düzenlenen iftar programinda SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Kazakistan ile baglarin bulusma ve etkinliklerle her geçen gün daha da güçlendigini söyledi.

Sakarya'nin Kazakistan Ile Baglari Güçleniyor
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Kazakistan Istanbul Baskonsolosu Nuriddin Amankul ve Konsolos Yertay Yergalioglu’nu misafir etti. Programda SUBÜ’de ögrenim gören Kazakistanli ögrencilerin egitim-ögretim süreçleri, sosyal ve kültürel faaliyetleri ile is dünyasina adaptasyonlari konusuldu. Bulusmanin ardindan ise SUBÜ Kazakistan Ögrenci Toplulugu ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kazakistan Ögrenci Toplulugu’ndan ögrencilere yönelik bir iftar programi düzenlendi.

SUBÜ’de 758 Kazakistan uyruklu ögrencinin egitim aldigini belirten Saribiyik, “Ayrica SADEM’de de 353 ögrencimiz dil ögrenimindeler. 2019 yilindan bu yana Kazakistan Ögrenci Toplulugumuz yogun bir sekilde faaliyet gösteriyor. Su an 74 üyesi bulunuyor. Gönül cografyamizla gönül birligi olusturmak en büyük arzumuz. Türk dünyasi ve oradaki kardeslerimizle kurdugumuz baglar bizim için ayri bir öneme sahip. Böylesi bulusmalarla ve ögrencilerimizin etkinlikleriyle bu baglar güçleniyor. Bizler de destek vermeye ve istirak etmeye azami gayret gösteriyoruz. Kazakistanli ögrencilerimizle zaten büyük oranda ortak kültür havzasindaniz. Bunun yanina ekledikleriyle kültür elçiligi yönleri güçleniyor. +1 Egitim Modelimiz sayesinde is dünyasi ile bulusmalari ise onlari ticaret elçileri haline getiriyor. Allah bu güzel birlikteligin devam etmesini, üniversitelerimizin ülkelerimiz arasindaki kardesligin pekismesine katkisinin her geçen gün artmasini nasip etsin” dedi.



“SUBÜ gelisime önemli katki sunuyor ve ögrencilerimizin yaninda yer aliyor”

Sakarya’da önemli sayida Kazakistanli ögrenci bulundugunu vurgulayan Kazakistan Istanbul Baskonsolosu Nuriddin Amankul, “Ögrencilerimizin bu teveccühü burada güçlü bir Kazak birlikteligini ortaya çikardi. Hem kendi içlerinde ögrenci topluluklari vasitasiyla birlikteler hem de Sakarya’daki insanlarla, hocalariyla ve diger arkadaslariyla güzel iliskiler gelistiriyorlar. Burada ülkemizi en güzel sekilde tanitma, Türkiye’nin kültürünü ögrenme ve kendilerini gelistirme gibi önemli bir misyona sahipler. Görüyoruz ki SUBÜ bu gelisime önemli katki sunuyor ve ögrencilerimizin yaninda yer aliyor. Ögrencilerimizin memnuniyeti bizlere de huzur veriyor. Ortak geçmisimiz, kültürümüz bizleri zaten dogal olarak birbirimize yakinlastiriyor. Ancak akademik düzeydeki is birlikleri farkli çerçeveler, çalisma alanlari açiyor. Sosyal anlamda da ciddi geri beslemeler sagliyor. Bunun için her iki üniversitemize, sehir yöneticilerine ve Sakaryalilara tesekkür ediyorum. Kardesligimizin daha da güçlenmesini ümit ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA