Berberlerin Bayram Yogunlugu Açiklamasi Erken Saatlerde Açilan Dükkanlar Sahurda Kapatiliyor

Sakarya’da Ramazan Bayrami öncesinde yogunluk yasayan berberler geç saatlere kadar mesai yapiyor. Bazi berberler ise günler öncesinde alinan randevu disinda müsteri kabul etmiyor.

Berberlerin Bayram Yogunlugu Açiklamasi Erken Saatlerde Açilan Dükkanlar Sahurda Kapatiliyor
Sakarya’da Ramazan Bayrami’na günler kala berber ve kuaförlerde yogunluk basladi.

Berber ve kuaförler yogunluga yetisebilmek için gece geç saatlere kadar hizmet veriyor. Her bayram öncesinde is yogunlugu yasayan berberlerin bu bayram öncesinde de yüzleri gülüyor. Yogunluk yasayan bazi berberler randevu sistemiyle çalisiyor. Tiras olacak vatandaslar dört gün, hatta 1 hafta öncesinden randevu aliyor. Bayram öncesi müsterilerinin sayisinin arttigini belirten Onur Çakir, sabah erken saatlerde açtiklari dükkani gece geç saatlerde kapattiklarini söyledi.



“Sabah saatlerinde baslayan mesaimiz sahura kadar devam edebiliyor”

Yaklasik 12 yildir berberlik meslegi yapan Onur Çakir, “Bayram haftasi normale göre çok yogun geçiyor. Neredeyse kendimize bile vakit ayiramiyoruz ve tiras olamiyoruz. Yogunlugun üstesinden gelmeye çalisiyoruz. Suan yaklasik 8 kisi ile hizmet vermeye çalisiyoruz. Randevu sistemi bu zamanlarda çok fazla da randimanli olmuyor. Bayram haftasinda randevu vermek çok mantikli degil, disaridan gelen insanlarda oluyor. Bu sebeple insanlari 15-20’ser dakika bekletmek zorunda kalabiliyoruz. Son bir hafta sabah saatlerinde baslayan mesaimiz sahura kadar devam edebiliyor. Müsterilerimizi uyariyoruz son güne tirasi birakmayin diye ama yine de bazilari birakiyor ve bu yogunlukta aksilikler olusabiliyor. Son günlerde sürekli bir sirkülasyon var, disarida bekleyenler, içeride bekleyenler var” dedi.

Kaynak: İHA