600 Kisi Borçtan Kurtuldu Açiklamasi 186 Bin Liralik Veresiye Defteri 50 Bin Liraya Kapatildi

Bolu’da firinin yaklasik 186 bin lira degerindeki veresiye defteri, 5 hayirseverin destegi ve is yeri sahibinin iyiligiyle 50 bin TL’ye satin alindi. 6-7 yillik veresiye defterinin kapatilmasiyla yaklasik 600 vatandas borçtan kurtuldu.

600 Kisi Borçtan Kurtuldu Açiklamasi 186 Bin Liralik Veresiye Defteri 50 Bin Liraya Kapatildi
Saglik Mahallesinde faaliyet gösteren bir firin dükkaninda bulunan 6-7 yillik veresiye defterini gören hayirsever Mahmut Alan, is yeri sahibi Seref Yüksel ile görüstü. Is yeri sahibinden defterin tamaminin hesaplamasini isteyen Mahmut Alan, ihtiyaç sahiplerine yardim yapmak isteyen 5 esnafa da araci oldu. Firin dükkaninin sahibi Seref Yüksel ile görüsen Alan, defterdeki borcun kapatilacagini ifade etti.

Is yeri sahibi Seref Yüksel ve hayirsever Mahmut Alan’in yaptigi görüsmenin ardindan 186 bin liralik veresiye defteri 50 bin liraya kapatildi.

"Çam sakizi çoban armagani bizim de bir katkimiz olsun istedik"

Ramazan ayinda hayir yapmak isteyen esnafi geri çevirmedigini ve sadece 50 bin lira karsiliginda 186 bin liralik borcu kapattigini söyleyen Seref Yüksel, "Veresiye defteri 6-7 yillik. Toplam 186 bin lira borç var. Borçlari hesaplamak 5-6 saat sürdü. Allah razi olsun Mahmut abim araci oldu. Çam sakizi çoban armagani bizim de bir katkimiz olsun istedik. Komple veresiye defterini devredecegiz. Borçlulara hakkimizi helal ediyoruz. Alacak verecek yok. Yine ihtiyaci olana veresiye vermeye devam edecegiz. Biz burada ekmek satiyoruz. Vatandasin temel gidasi ekmek. Ekonomik durumlardan dolayi veresiye veriyoruz" dedi.



"Ihtiyaç sahipleri ile hayirseverleri bulusturuyoruz"

Yaklasik 9 yildir ihtiyaç sahibi vatandaslara yardim eli uzattiklarina dikkat çeken Mahmut Alan, "Bolu’da hiçbir vatandasimizi desifre etmeden, mahcup etmeden yardimlara aracilik ediyoruz. Bugüne kadar 9 milyon liraya yakin yardim toplandi. Bu Ramazan da da vatandaslarimiz 600 bin TL’lik yardimda bulundu. Biz bu yardimlari yaparken kesinlikle para toplamiyoruz. Para da araya girmiyoruz. Bu çok önemli. Ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz ve onlari direkt yardim edecek kisilerle bulusturuyoruz" diye konustu.



"5 esnafimizdan 50 bin lira topladik"

Seref Yüksel ile sohbet ettigi sirada veresiye defterini ögrendigini anlatan Alan, "Defteri görünce ’Ne kadar borç çikar?’ dedim. Borçlari toplamamiz 5-6 saat sürdü ve yaklasik 186 bin liralik borç çikti. ’Bu defteri kaça satarsin?’ dedim. Kendisi de ’Gönlünden ne koparsa’ dedi.

Bizde 5 esnafimizdan 50 bin lira topladik. Sag olsun Seref abi de kabul etti. Çok tesekkür ediyoruz" seklinde konustu.



"500-600 kisi borçtan kurtuldu"

Mahmut Alan, Seref Yüksel’in cebinde parasi olmayan kimseyi geri çevirmedigine de dikkat çekerek, "Iyiliginin karsiligini aldi. Yaklasik 500-600 kisi borçtan kurtuldu. Çok güzel bir örnek oldu. Isim vermeden, kimseyi de üzmeden bu yardimlari yapmak lazim. Bu çok önemli" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA