Uygulamaya Katilan Vali Sürücüleri Uyardi Açiklamasi Sevdiklerinize Saglikla Ulasin

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 9 günlük bayram tatili için sehre gelen ve baska sehirlere giden sürücüleri "hos geldiniz" diyerek karsilarken, trafik kurallarina uymalari konusunda da uyardi.

Uygulamaya Katilan Vali Sürücüleri Uyardi Açiklamasi Sevdiklerinize Saglikla Ulasin
Vali Yavuz beraberinde Il Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Ismail Gökçek, Il Emniyet Müdürlügü Bölge Trafik Sube Müdürlügü önünde uygulama yaparak, sehre gelen sürücülere "hos geldiniz" diyerek karsiladi. Sürücülerden emniyet kemerini takmalarini, asiri hiz yapmamalarini isteyen Vali Yavuz, "Kurallara uyuyoruz, sevdiklerimize, saglikla, huzurla kavusuyoruz" dedi.

Vali Yavuz, araçlarda bulunan çocuklara da meyve suyu, çikolata ve düdük verdi. Gazetecilere açiklamada bulunan Yavuz, suanda ülke genelinde ciddi bir trafik hareketliligi oldugunu belirtti.

Karabük’te de gerek Istanbul tarafindan gelip, Samsun tarafina giden 21 ili birbirine baglayan Kemikli Rampasi’nda, gerekse Kastamonu güzergahinda, gerekse Bartin güzergahinda ciddi bir trafik hareketliligi oldugunu aktaran Vali Yavuz, "Bizler de Içisleri Bakanligimizin talimatiyla hem emniyet teskilati olarak hem de jandarma teskilati olarak bayramin huzur ve güven içerisinde geçmesi için gerekli tedbirlerimizi aldik ve planladik. Bu kapsamda Emniyet Müdürlügümüz tarafindan yaklasik 20 noktada 20 ekibimiz yine ayni sekilde, jandarmada da, jandarma teskilatimizla, 20 ekibimizle, trafik kontrollerini ve denetimlerini havadan ve karadan yapiyorlar" diye konustu.



Karabük’ün huzur ve güvenligi için asayis ve güvenlik noktasinda da her türlü tedbirleri aldiklarini anlatan Yavuz, sunlari kaydetti:

"Gerek otogarlarimizda, gerek yollarimizda gerekse vatandaslarimizin geçtigi istikametlerde havadan, karadan denetimler devam ediyor. Vatandaslarimizin can ve mal güvenligi için bu anlamda bayram süresince bizler görevimizin basinda olacagiz. Gerek emniyet teskilatindaki arkadaslarimizla, jandarma teskilatindaki arkadaslarimizla, gerekse diger kurumlarimizla birlikte her türlü bayram tedbirlerini, Karabük Valiliginin koordinesinde planladik ve bayram süresince vatandaslarimizin huzuru ve güvenligi için onlarin can ve mal güvenligi için bu anlamda sahada olacagiz."

"Trafik kurallarina uymalarini özellikle bekliyoruz"

"Ben tabii ki bayramlar sevinçtir, bayramlar kavusmadir, bulusmadir, vatandaslarimizdan özellikle istirham ediyorum" diyen Vali Yavuz, "Trafige çikarken, yola çikarken emniyet kemerini takmalarini, trafik kurallarina uymalarini, takip mesafesine uymalarini, ayni sekilde hatali sollama noktasinda dikkatli olmalarini, cep telefonu kullanmamalarini, yorgunluk veya bu anlamda trafikte araç kullanamayacak durumda belirtiler hissettikleri zaman dinlenmelerini ve yorgun olarak yola çikmamalarini özellikle diliyorum. Çünkü yola çikan vatandaslarimizi sevdikleri onlari saglikla huzurla bekliyorlar. Onlarla kavusmak istiyorlar. Ben de sizlerin araciligiyla vatandaslarimizin bu kavusmaya, bu mutluluga engel olacak bir kazaya sebebiyet vermemeleri için ayni sekilde yola çikan diger vatandaslarimiza da onlara da bir kazaya karismalarina sebebiyet vermemeleri için trafik kurallarina uyarak, gidecekleri yerlere, varacaklari yere, saglikli, huzurla varmalarini bekliyoruz. Trafik kurallarina uymalarini özellikle bekliyoruz" degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA