Sakarya'da Ramazan Ayinda At Ve Esek Eti Yedirmisler Açiklamasi 2 Firma Ve 4 Lokantaya Ceza

Sakarya’da Ramazan ayinda iki firmanin üretim ve satis yerleri ile 4 lokantada at ve esek eti tespit edilmesi üzerine isletmelere en üst sinirdan cezai islem uygulandi.

Sakarya'da Ramazan Ayinda At Ve Esek Eti Yedirmisler Açiklamasi 2 Firma Ve 4 Lokantaya Ceza
Tarim ve Orman Bakanliginca Ramazan ayi boyunca denetimler tüm Türkiye’de oldugu gibi Sakarya’da da gerçeklestirildi.

Bu çerçevede ekipler et üretimi ve satisi yapilan isletmeler ile lokantalardaki kirmizi et ürünlerinden numuneler alarak incelemeler yapti. Yapilan incelemeler neticesinde sehirde sucuk üretimi yapan bir firmanin üretim yeri ve satis ofisinde, bir et firmasinin satis ofisinde ve 4 lokantadan alinan numunelerde at ve esek eti tespit edildi. 2 üretim ve satis firmasi ile 4 lokantaya en üst sinirdan cezai islem uygulanirken, haklarinda Sakarya Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulunuldu. Mevzuat geregi tek tirnakli et ürünleri satan is yerlerine kapatma ya da mühürleme islemi ise uygulanmadi.

“Isimlerini açiklayacagiz, ifsa edecegiz”

Sakarya Köfteciler, Kebapçilar ve Lokantacilar Odasi Baskani Serdar Gök, konunun takipçisi olduklarini ve olayin tüm Sakarya esnafina yansitilmamasi gerektigini söyledi.

Gerekli girisimlerde bulunarak tek tirnakli et tespit edilen üretim ve satis firmasi ile lokantalarin isimlerini ifsa edeceklerini ifade eden Gök, “Oda olarak tasvip etmedigimiz bir durumla karsi karsiyayiz. Bu olayin bütün Sakarya esnafina da yansimasini istemiyoruz. Esnafimizin tamamina yakini isini düzgün yapiyor. Ama maalesef bir elin parmaklari bile birbirine benzemiyor. Bu olayda da görüldügü üzere çürük elmalar çikabiliyor. Konunun takipçisiyiz. Bakanlik tarafindan isimlerin açiklanmasini talep ediyoruz. Bu konuyla iliskili olan yerlere en agir cezai islemin uygulanmasini istiyoruz. Gerekli girisimlerde bulunarak bizde firmalarin isimlerini ögrenip, bayram sonrasinda da insallah bu firmalarin isimlerini açiklayacagiz, ifsa edecegiz. Oda olarak tasvip etmedigimiz bir olay ve bütün esnafin üzerinde bir leke olarak kalmasini istemiyoruz. Kanun açisindan yapilmasi gereken en agir cezalari almalarini saglayacagiz. Sakarya halki her zaman hizmetin ve kalitenin en iyisine layiktir” dedi.

Kaynak: İHA