Otizmli Çocuklar Için 'Vosvoslar' Konvoy Olusturdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bursa Il Müdürlügü, Bursa Otizm Dernegi ve ’Vos Garage 16’ grubunun geleneksel hale getirdigi farkindalik konvoyu ile otizme dikkat çekildi. Otizmli çocuklar ve aileleri, süslenen Vosvoslarla sehir turu atti.

Otizmli Çocuklar Için 'Vosvoslar' Konvoy Olusturdu
Dünya Otizm Farkindalik Günü sebebiyle otizme dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal duyarlilik saglanmasi hedefiyle farkli etkinlikleri hayata geçiren aileler, sehir turu etkinligiyle moral buldu. Etkinlik çerçevesinde birbirinden renkli araçlariyla gelen Vosvos tutkunlari, Besevler Meydani’nda otizmli çocuklar ve aileleriyle çiktiklari yolda, unutulmaz anlar yasadi.

Bursa Otizm Dernegi Baskani Emel Kanberoglu, "Sik sik farkindalik etkinlikleri olusturmaya çalisiyoruz. Bugün yaptigimiz sehir turunda hedefimiz insanlarin biraz daha dikkatini çekmektir. Biz otizmli aileler, toplum ne kadar bilinçlenirse biz de o kadar rahat ederiz" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bursa Il Müdürü Faruk Uysal, bugün otizmli çocuklar için bir araya geldiklerini belirterek, "Onlarin çevrelerinde yasadiklari zorluklari iyi biliyoruz. Çevresi onlari ne kadar iyi tanirsa, onlarin hayat içerisindeki uyumlari o kadar kolay oluyor. Bakanligimiz da bu konuda bir dizi faaliyetler düzenliyor. Bakanlik tarafindan da açiklandi. Artik otizmli bireylere sosyal hizmet danismanligi hizmeti verecegiz" diye konustu.

Vos Garage 16 üyesi Emine Özdilli Manav ise, "Biz grup olarak farkindalik etkinliklerine destek veriyoruz. Bugünde burada otizmli çocuklarimiza destek olmak istedik. Rengarenk araçlarimizla farkimizi ortaya koymak istedik" dedi.

Kaynak: İHA