CHP Heyeti Hatay Için Olaganüstü Itiraz Dilekçesini YSK'ya Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, seçimler sonrasi YSK Hatay Il Seçim Kurulu’nun mazbatayi AK Parti adayina vermesine iliskin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itirazda bulundu.

CHP Heyeti Hatay Için Olaganüstü Itiraz Dilekçesini YSK'ya Verdi
CHP Genel Baskani Özgür Özel, partinin Hukuk ve Seçim Islerinden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Gül Çiftçi, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ve CHP’li milletvekilleri, ilçe belediye baskanlari ile birlikte Yüksek Seçim Kurulu Baskani Ahmet Yener’i ziyaret etti. Nezaket ziyareti yapildigini belirten CHP heyeti, YSK önünde açiklamalarda bulundu. Hukuk ve Seçim Islerinden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Gül Çiftçi, Hatay için olaganüstü itiraz dilekçesi verdiklerini ifade etti.

Ilçeler için de itiraz dilekçelerini dün aksam itibariyla verdiklerini belirten Çiftçi, dilekçenin YSK’nin gündemine girmesini beklediklerini söyleyerek, yerel seçimlerde haksizliklar yasandigini iddia etti. Çiftçi, 80 sayfalik itiraz dilekçesinde Hatay’da olaganüstü bir sekilde seçimin iptalini talep ettiklerini de söyledi.



CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ise, “Hatayli sandikta iradesini ortaya koydu, simdi de sandiktan iradesinin sayilmasini bekliyor" dedi.

CHP Hatay Büyüksehir Belediye Baskan adayi Lütfü Savas’i isaret eden Böke, "Ayni zamanda yarin burada olacak olan Büyüksehir Belediye Baskanimiz Lütfü Savas var. Hatay’daki belediye baskanlarimiz, milletvekillerimiz ve Hataylilari bu demokrasi ve hukuk inanciyla hos geldiniz diyen bir coskuyla herkesin kucaklamasina ve onlari burada karsilamasina bir davet yapmak için buradayiz” dedi.

Öte yandan, ses tellerinden ameliyat olan CHP Genel Baskani Özgür Özel ise herhangi bir konusma yapmadi.
Kaynak: İHA