Büyükçekmece Belediye Meclisi Yeni Dönemin Ilk Toplantisini Gerçeklestirdi

Büyükçekmece Belediyesi’nin 2024-2029 Dönemi Nisan ayi meclis oturumu Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün baskanliginda gerçeklesti. Oturumda Büyükçekmece Belediye Baskani’nin 01 Ocak 2023-31 Aralik 2023 dönemine iliskin Faaliyet Raporu müzakere edildi. 2023 yili faaliyet raporu oy çokluguyla kabul edildi.

Büyükçekmece Belediye Meclisi Yeni Dönemin Ilk Toplantisini Gerçeklestirdi
Büyükçekmece Belediyesi’nin 2024-2029 Dönemi ilk meclis toplantisinda söz alan CHP Grup Baskan Vekili Murat Erçag ve AK Parti Grup Baskan Vekili Mustafa Yazici tarafindan önemli gün ve haftalara yönelik mesajlar verildi.

Konusmalarin ardindan komisyonlarda görev alacak isimler belirlenirken, gündemdeki maddeler de müzakere edilerek karara baglandi. Komisyon üyeliklerinin seçilmesinin ardindan Meclis Baskan Vekili Ahmet Sahin’in yönettigi meclis oturumunda Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, 01 Ocak 2023 - 31 Aralik 2023 dönemi Faaliyet Raporuna iliskin bir sunum gerçeklestirdi. Akgün, 2023 yilinda hayata geçirilen projeler ve vatandasa yapilan sosyal hizmetler hakkinda belediye meclisini bilgilendirdi. Yapilan lehte ve aleyhte konusmalarin ardindan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün’ün 2023 Faaliyet Raporu oy çokluguyla kabul edildi.

“Yatay yapilasma ve kentsel dönüsüm asli görevimiz olacak”

Tepecik, Türkoba, Kumburgaz ve Pinartepe’nin geçmis dönemlerde çogunlugunu AK Parti’li meclis üyelerinin olusturdugu Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan çikartilmadigini söyleyen Baskan Akgün, bu bölgelerin imar planlarinin çikartilmasinin öncelikli isi olacagini belirtti.

Depreme yönelik çalismalarinin bu dönemde de hiz kesmeden sürdürülecegini belirten Baskan Akgün, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da imar disiplininden taviz verilemeyecegini ifade ederek sunlari söyledi:

“Yatay yapilasma ve kentsel dönüsüm bu dönemde de asli görevimiz olacak. Sehrimizin gelecegini planladigimiz 2050 Vizyon Projesi de inatla ve inançla hayata geçirilecek. Bu proje bizim gelecege yönelik yol haritamiz olacaktir. Yeni dönemde de Istanbul’a ve Türkiye’ye örnek olacak projeleri hayata geçirmeye devam edecegiz. Sunu da unutmamak gerekir ki Türk belediyeciligini çok zor günler bekliyor. Belediyeler maas bile ödeyemez hale gelebilir. Bu konuda Ankara’nin acil önlem almasi gerekmektedir.”

“8’inci döneme hazirlaniyoruz”

Faaliyet Raporu’nun onaylanmasinin ardindan tesekkür konusmasi yapan Baskan Akgün su ifadeleri kullandi:

"Seviyesi yüksek bir meclis toplantisi icra ettik. Katki saglayan bütün arkadaslarima çok tesekkür ediyorum. Buraya seçilmemizin tek sebebi var. Yasadigimiz sehre hizmet etmek, dogru yolu bulmak, kisa yoldan hizmet etmek, vatandasimizla bütünlesmek, vatandasimizin derdini dert edinmek. Ben 48 yildan beri vatandasimizin derdini dert edindigim için 7 kez üst üste seçiliyorum. Simdi 8’e hazirlaniyoruz. Sonra 9’a hazirlaniyoruz. Sonra 10’a hazirlaniyoruz. Daha çok çalisacagiz. Milletin makami millete aittir. Millet o makama bizi getirir. Bu kadar zaman içerisinde bisikletten hiç inmeden pedallari devamli çevirmeyi Allah bize nasip etti, sükürler olsun. Bundan sonra da meclisimizle birlikte, bin 850 çalisanimizla birlikte, STK’larla, muhtarlarimizla, aklina müracaat edecegimiz dostlarimizla birlikte Büyükçekmece’mize de, Istanbul’umuza da örnek hizmetler yapmaya devam edecegiz. Ramazan Bayrami’miz kutlu olsun. Çok tesekkür ediyorum."

Komisyon üyeleri

Büyükçekmece Belediyesi’nin yeni döneminde bazi komisyonlara seçilen isimler su sekilde olustu: Meclis 1. Baskan Vekili Ahmet Sahin (CHP), 2. Baskan Vekili Ayse Banu Eraslan (CHP), Meclis Katiplikleri Ceren Gökçe Yatmaz (CHP), Hilmican Demir (CHP), Encümen üyelikleri Hakan Çebi (CHP), Seçkin Sari (CHP), Nurcan Kalayci (CHP), Plan ve Bütçe Komisyonu Murat Erçag (CHP), Orhan Sahin (CHP) ve Hatice Bozdag (AK Parti), Imar Komisyonu Tarik Erdogan (CHP), Kerem Ereke (CHP) ve Yunus Mercanli (AK Parti), Ulasim ve Trafik Komisyonu Kerem Ereke (CHP), Yusuf Gösterici (CHP) ve Nazmi Ülker (AK Parti), Hukuk Komisyonu Hilmican Demir (CHP) Hasan Demir (CHP) ve Mustafa Kemal Gül (AK Parti), Tarife Komisyonu Kaya Keskinkiliç (CHP) Orhan Sahin (CHP) ve Fatih Mehmet Zehir (AK Parti), Harita Komisyonu Hakan Çebi (CHP), Fatih Çinar (CHP) ve Dinçer Gürbüz (AK Parti).
Kaynak: İHA