Bayramda Yurt Genelinde Hava Durumu Yer Yer Farklilik Gösterecek

Meteoroloji Genel Müdürlügü Hava Tahmin Uzmani Cengiz Çelik, Ramazan Bayrami’nda yurt genelinde güney ve dogu araliklarla saganak yagislar görülecegini, diger kesimlerde ise az bulutlu geçecegini bildirdi.

Bayramda Yurt Genelinde Hava Durumu Yer Yer Farklilik Gösterecek
Meteoroloji Genel Müdürlügü Hava Tahmini Uzmani Çelik, Ramazan Bayrami’nda ülke genelinde beklenen yagislar ve sicaklik durumuna iliskin bilgiler verdi.

Bayram süresi boyunca güney ve dogu kesimlerinde araliklarla saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagislarin görülecegini söyleyen Çelik, “Akdeniz bölgesi, Iç Anadolu’nun dogusu, Dogu Karadeniz ile Dogu Anadolu ve Güneydogu Anadolu bölgesinde bir hafta boyunca saganak ve gök kültürü saganak yagislar görülecek. Bu yagislar özellikle Dogu Akdeniz ile Güneydogu Anadolu Bölgesi’nde ve Dogu Anadolu’nun güneydogusunda zaman zaman kuvvetli sekilde görülecek. Bu kuvvetli yagislara karsi da tedbir ve dikkatli olmakta fayda var. Gök gürültülü saganak yagis olmasi sebebiyle bu yagislarin zaman zaman dolu ve hatta küçük çapli olsa hortuma sebebiyet verme ihtimali var. Buna karsi da yine tedbir olmak gerekiyor. Ülkemizin kuzeybati kesimlerinin ise çogunlukla parçali az bulutlu geçmesini bekliyoruz. Marmara, Ege Iç Anadolu’nun batisi ve Bati Karadeniz’de önemli bir yagis beklentimiz yok. Bir hafta boyunca çogunlukla hava parçali az bulutlu geçecek diyebiliriz. Sicakliklara bakarsak sicaklarda yurt genelinde mevsim normalleri civarinda seyredecek. Sali ve çarsamba günü özellikle iç kesimlerde 1 ile 2 derecelik isinma var. Ancak genel olarak baktigimizda mevsim normalleri civarinda ve yer yer birkaç derece üzerinde seyredecek” dedi.



Istanbul, Ankara ve Izmir’de hava sicakligi mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor

Çelik, Ankara, Istanbul ve Izmir illeri hakkinda yagislar ve sicaklik durumuna iliskin bilgi vererek, “Ankara’da önümüzdeki 5 gün boyunca bir yagis beklentimiz yok. Pazartesi günü için biraz parçali bulutlu yagis beklentimiz yok. Diger günler ise çogunlukla az mutlu geçecek diyebiliriz. Ankara’daki en yüksek sicakliklar 17 ile 18 derecelerden sali gününden itibaren artik 20-22 derece arasina yükselecek diyebiliriz. Önümüzdeki 5-6 gün boyunca Istanbul’da da yine yagis beklemiyoruz. Istanbul’daki en yüksek sicakliklarda 20-21 dereceler civarinda. Izmir’de de yagis beklentimiz yok. Izmir’de hava az bulutlu açik olacak çogunlukla. Izmir’deki en yüksek sicakliklarda 23- 25 derece arasinda degisiyor” ifadelerini kullandi.

Bayramdan dönüsünde yagis bekleniyor

Su anki tahminlere göre bayram dönüsünde ve bayramdan sonraki hafta sonunda dogu bölgelerinde yagis beklediklerini sözlerine ekleyen Çelik, “Dogu bölgelerimizin yagisli geçmesini bekliyoruz. Dogu Akdeniz ve Iç Anadolu’nun dogusu, Orta ve Dogu Karadeniz ile Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesi’nde yagislar devam edecek gibi görünüyor. Ancak süre yaklastikça özellikle bizim internet sitemizden güncel tahminlerimizi ve uyarilarimizi takip etmekte fayda var” seklinde konustu.

Kaynak: İHA