Türk Arama Kurtarma Ekibi, 7,4 Büyüklügündeki Depremle Sallanan Tayvan'da

Tayvan’da 4 Nisan’da meydana gelen 7,4 büyüklügündeki depremin ardindan 7 kisilik Türk arama kurtarma ekibi Tayvan’in baskenti Taipei’ye geldi.

Türk Arama Kurtarma Ekibi, 7,4 Büyüklügündeki Depremle Sallanan Tayvan'da
Tayvan’in dogusunda yer alan Hualien sehrinde 4 Nisan’da meydana gelen 7,4 büyüklügündeki depremin ardindan bölgede arama kurtarma çalismalari devam ederken, bir yardim da Türkiye’den geldi. Insansiz hava araçlari konusunda uzman 7 kisilik Türk ekip Cumartesi günü Tayvan’in baskenti Taipei’e ulasarak deprem bölgesine hareket etti. Acil Operasyon Merkezi’ne (COEC) baskanlik eden Içisleri Bakani Lin Yu Chang, 7 kisilik dron konusunda uzmanlasmis Türk kurtarma ekibinin gelismis cihazlari ile beraber yerel saatle 18.00’de Tayvan’a ulastigini ve Türk ekibinin Tayvan’in teknik yardim kabul ettigi tek yabanci kurtarma ekibi oldugunu söyledi.



“Türk ekibi depremden en çok zarar gören Taroko vadisinde çalisacak”

Lin, Türk ekibinin depremden en çok zarar gören Taroko vadisinde çalismalar yürütecegini söylerken, kendi dron ekipmanlarinin bölgede etkisiz kaldigini ve Türk ekibinin tecrübesinin kritik önemde oldugunu vurguladi. Lin ayrica, Türk ekibine Tayvanli arama kurtarma ekiplerin de teknik malzeme destegi vererek cihazlarina termal kameralar yerlestireceklerini belirtti.



Tayvan’da can kaybi 13’e yükseldi

COEC tarafindan yapilan açiklamada, depremin ardindan geçen 48 saat sonunda hayatini kaybedenlerin sayisinin 13’e yükseldigi, bin 145 kisinin yaralandigi, 442 kisinin mahsur kaldigi ve 6 kisinin ise kayip oldugu belirtildi.
Kaynak: İHA