SUBÜ'de Otizm Farkindalik Günü Kutlandi

SUBÜ Otizm Arastirmalari Merkezi tarafindan 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü münasebetiyle tipik ve atipik ögrencileri bir araya getiren bir etkinlik düzenlendi.

SUBÜ'de Otizm Farkindalik Günü Kutlandi
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Otizm Arastirmalari Uygulama ve Arastirma Merkezi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü münasebetiyle SUBÜ Stadyumu’nda bir etkinlik düzenledi.

Merkez Müdürü Doç. Dr. Nurgül Tezcan Kardas’in öncülügünü etti etkinlik, Spor Bilimleri Fakültesi ile Saglik Kültür ve Spor Dairesi Baskanligi katkilariyla gerçeklestirildi.

‘Otizmin Farkindayiz, Birlikte Renkleniyoruz’ mottosuyla düzenlenen etkinlikte Ticaret Borsasi Özel Egitim Uygulama Okulu ögrencileri ile Adapazari’nda bulunan özel bir okuluun ögrencileri bir araya getirildi.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik’in da katildigi etkinlikte Merkez Müdür Yardimcisi Dr. Ögretim Üyesi Gizem Karakas ve Arastirma Görevlisi Merve Özyildirim’in yani sira Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi Bölümü ile Rekreasyon Bölümü’nden 60 ögrenci aktif görev aldi.

Küçük yüreklerin büyük umutlari paylastigi bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden SUBÜ Otizm Arastirmalari Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nurgül Tezcan Kardas, “Spor, sanat ve eglencenin birlestirici gücünü bir kez daha ortaya koyduk. Tipik ve atipik ögrenciler birlikte geçirdikleri süre boyunca kahkahalarla, oyunlarla ve ögrenme mutluluguyla dolu anlar yasadilar. Bu özel bulusma, toplumsal farkindaligin ve karsilikli anlayisin gelismesine katkida bulunurken, empati ve yardimlasma duygularini da pekistirdi. Bu anlamli etkinlige destek veren ve özveri gösteren her bir katilimciya tesekkür ediyorum. Daha güzel ve anlayis dolu bir dünya mümkün” diye konustu.

Kaynak: İHA