Arnavutköy'de Otomobilleriyle Yolu Kapatip, Hafriyat Kamyonlarinin Mahallelerinden Geçmesine Tepki Gösterdiler

Arnavutköy’de insaat sahasindaki hafriyatlari tasiyan kamyonlar, geçis güzergahi olarak mahalleyi kullaninca orada yasan vatandaslar toz ve trafikten dolayi isyan etti. Mahalleli yolu otomobilleriyle kapatip eylem yapti.

Arnavutköy'de Otomobilleriyle Yolu Kapatip, Hafriyat Kamyonlarinin Mahallelerinden Geçmesine Tepki Gösterdiler
Iddiaya göre, Arnavutköy Fatih Mahallesi ve Tayakadin Mahallesi Türkköse mevkiinin bir kismini kapsayan santiye alanindan hafriyat tasiyan kamyonlarin, güzergah olarak mahalleyi kullanmasi vatandaslari çileden çikardi. Toz, trafik ve bozulan yollardan isyan eden mahalle sakinleri daha önce de yetkililere basvuru yaptiklarini iddia ederek problemin çözülmedigini öne sürdü. Araçlariyla yolu trafige kapatan mahalle sakinleri kamyonlarin geçisine izin vermedi. Yapilan ihbarlar üzerine olay yerine çok sayida polis ekibi sevk edildi. Polis ekiplerinin çabalarinin ardindan ikna olan vatandaslar, yolu açti.

“Tozdan, dumandan çikamiyoruz”

Yasadiklarini anlatan mahalle sakinleri, “Bu arazi ve yol herkesin tapulu arazisi, yani burasi devletin yolu degil normalde. Biz kendi tapularimizdan devletimize yol açsin diye yer verdik. Buradaki tüm yol arazisi bu halkin tapulu mali. Biz kapilarimizi, camlarimizi açamiyoruz. Böyle olmaz, bir kamyon geçiyor arkasindan koskoca toz bulutu, insanlarin yasam alanini kisitladilar. Çocuklarimiz okula giderken, hanimlarimiz disari çiktiginda bizler camilere giderken tozdan çok rahatsiz oluyoruz. Yetkililerden bu konuyla alakali defalarca yardim istedik ama çözüme kavusmadi. Bugün yolu kapattik araçlarin geçisine izin vermiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA