Kütahya'da Ege Bölgesi Mesleki Özel Egitim Mükemmeliyet Merkezi Açildi

Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan UNICEF is birligi ile "Özel Egitimde Mesleki Egitimin Güçlendirilmesi Projesi" çerçevesinde "Ege Bölgesi Meslekî Özel Egitim Mükemmeliyet Merkezi" açilisi Bahattin Çini Özel Egitim Meslek Okulunda gerçeklestirildi.

Kütahya'da Ege Bölgesi Mesleki Özel Egitim Mükemmeliyet Merkezi Açildi
Mesleki Özel Egitim Mükemmeliyet Merkezi kurulumu programina Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, Arastirma Gelistirme ve Projeler Daire Baskani Ramazan Barin, Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, UNICEF Egitim Sorumlusu Utku Akman, Sube Müdürü Orhan Saybak, farkli üniversitelerden gelen akademisyenler, Bakanligin birim temsilcileri ve davetliler katildi.

Proje çerçevesinde dünyada bir ilk olarak Türkiye’de gelistirilen ve 7 bölgede kurulumu devam eden ve Ege Bölgesini temsil edecek Mesleki Özel Egitim Mükemmeliyet Merkezleri (MÖZEM) kurulum çalismalari Kütahya Bahattin Çini Özel Egitim Meslek Okulu ile üniversiteler, is kurumu il müdürlükleri, sanayi odalari, ticaret odalari, yerel yönetimler, mülki idareler, orta ve büyük ölçekli isletmeler arasinda yapilan is birligi ile devam etti. Bu dogrultuda, il genelinde ilgili kurum, kurulus ve sektörlere yapilan ziyaretlerle merkezin tanitimi ve is birligi kapsaminda yol haritasi olusturuldu. Ayrica, Mesleki Özel Egitim Mükemmeliyet Merkezi çalismalarindan biri olan "Ögretmen Yeterliliklerinin Artirilmasi" çerçevesinde Bahattin Çini Özel Egitim Meslek Okulunda görev yapan ögretmenler için "Mükemmeliyet Merkezi Ögretmenleri Için Ögretim Süreçlerinin Desteklenmesi Egitimi" düzenlendi.

Kaynak: İHA