Il Seçim Kurulu Karari Bozdu Açiklamasi Ardahan'da Seçim Sonucu Kesinlesti

Ardahan’da mevcut baskan ve CHP adayi Faruk Demir’in kazandigi seçim, AK Parti yönetiminin itirazini degerlendiren Ilçe Seçim Kurulu tarafindan iptal edilmisti. CHP’nin seçim yenileme kararinin iptali için basvurusu olumlu degerlendirildi.

Il Seçim Kurulu Karari Bozdu Açiklamasi Ardahan'da Seçim Sonucu Kesinlesti
Ardahan Il merkezinde kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayi ve mevcut Belediye Baskani Faruk Demir 5 bin 49 oy, AK Parti adayi Yunus Baydar ise 4 bin 875 oy aldi. AK Parti Il Baskanligi, tüm sandiklarin yeniden sayimi ve seçimin iptali için Merkez Ilçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu. Kurul, AK Parti’nin dilekçelerle sundugu delillere dayanarak oy çokluguyla seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

CHP, Il Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. Ardahan Belediye Baskanligi seçimiyle ilgili karari Il Seçim Kurulu verdi. CHP’nin itirazi olumlu degerlendirildi. Ardahan’da seçim yenilenmeyecek.

Karar sonrasi Ardahan Belediyesi önünde açiklamalarda bulunan Baskan Faruk Demir, "31 Mart 2024 günü yapilan seçimlerde Ardahan halki ikinci defa bizi bu serefli göreve uygun görmüstür. Tabii siyasetin sodasinda dogasinda var. Siyasi partilerin kanununda var ve bir itiraz olmustur. Itiraz neticesinin ikinci asamasinda bagimsiz Türk yargimizin yaptigi incelemeler sonucunda bizim itirazimizin kabul oldugunu gördük. Ve insallah mazbatamizi alacagiz’’ dedi.

Baskan Demir, seçim süreci boyunca kendisiyle birlikte yol alan arkadaslara ayri ayri tesekkür ederek, "Mazbatamizi aldiktan sonra daha güzel bir Ardahan için çalisacagiz. Demokrasi böyle bir sey bir yaris oluyor ve sonunda kentimiz için çalismalar devam ediyor’’ dedi.

Kaynak: İHA