Evlilik Kredisine Basvuran 2 Bin 321 Çiftten 141'Inin Egitimleri Basladi

Depremin vurdugu Hatay’da Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsaminda verilecek olan krediye 2 bin 321 çift basvurdu. Çiftlerden basvurulari kabul edilen 141’inin egitimleri verilmeye baslandi.

Evlilik Kredisine Basvuran 2 Bin 321 Çiftten 141'Inin Egitimleri Basladi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, evlenecek çiftleri desteklemek adina Aile ve Gençlik Fonunu kurmustu. Fon tarafindan desteklenen Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi’nin ilk olarak deprem bölgesinde hayata geçirilmesi planlanmisti. Proje kapsaminda Hatay’da 2 bin 321 çift projeye basvuruda bulundu. Basvurusu kabul edilen 141 çiftin evlilik öncesi egitimleri Hatay’in ilçelerinde basladi.

Deprem bölgesinde evlenecek gençlere umut olacak olan projeyle; evliliklerinin daha saglam temeller üzerine kurulmasi ve gençlerin evlilige tesvik edilmesi amaçlaniyor. Evlenecek çiftin her ikisinin de aylik toplam brüt gelirinin 2 asgari geçmiyor olmasi, 18 - 29 yas araliginda olunmasi ve basvuru tarihi itibariyle resmi nikah gününe en az 2 en fazla 6 ay kalmis olmasi basvuru sartlarinin temel sartlari arasinda yer aliyor.

Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Süleyman Yildirim, basvurulari olumlu sonuçlanan çiftlerden 141’inin egitiminin basladigini belirterek “Evlilik kredisi projesiyle aile müessesenin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal hislere karsi korunmasi, ekonomik, psikolojik ve sosyal açidan sunulan desteklerle evlenecek gençlerin evliliklerinin daha saglam temeller üzerine kurulmasi ve gençlerin evlilige tesvik edilmesi amaçlanmaktadir. 5 Nisan tarihi itibariyle ilimizde 2 bin 321 çiftin evlilik kredisi basvurusu alinmistir. Basvurusu degerlendirerek olumlu sonuçlanan 282 kisiye egitim almak istedikleri ilçelerimizde evlilik öncesi egitim programi verilmektedir. Suan salonumuzda 15-30 Nisan tarihi araliginda nikahi gerçeklestirilecek 35 çiftimiz evlilik öncesi egitimini almak üzere bulunmaktadir. Sehir disinda olmasi sebebiyle egitimlere katilamayan basvuru sahiplerine çevrimiçi olarak egiticilerimiz tarafindan egitim verilmektedir” ifadelerini kullandi.

Evlilik öncesi egitim alan Yusuf Can Kafaoglu, evlilik kredisinin önemine deginerek “Evlilik kredisi çok güzel oldu, su süreçte bize faydali olacagini düsünüyorum. Depremin ardindan zor bir süreçten geçiyorduk. Gerçekten çok faydali olacagini düsünüyorum” dedi.

Evlilik öncesi egitim alan Seren Kahraman, egitimin önemine deginerek “Bu kredinin bizim isimize yarayacagini biliyorum fakat yine de yetersiz kaldigini düsünüyorum. Bizim için çok iyi oldu bu. Egitimin her zaman olmazsa olmaz, oldugunu düsünüyorum ve faydali buluyorum. Çiftleri bilinçlendirmeye yönelik olabilecegini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA