Bayram Öncesinde Ekipler Göz Açtirmiyor

Bolu Ticaret Il Müdürlügü ekipleri Ramazan Bayrami öncesinde alisveris merkezleri, gida, bayramlik ürün satisi yapan perakende isletmeler, marketlerde fiyat etiketi, kasa-raf fiyati uyumsuzlugu ve haksiz fiyat artisina yönelik göz açtirmiyor.

Bayram Öncesinde Ekipler Göz Açtirmiyor
Ramazan Bayrami öncesinde Bolu’da Ticaret Il Müdürlügü ekipleri haksiz fiyat artislarina yönelik denetimlerini sikilastirdi. Denetim ekipleri tarafindan özellikle alisveris merkezlerinde genis çerçevede denetim yapildi. Ekipler gida, bayramlik ürün satisi yapan perakende isletmeler, marketlerde fiyat etiketi, kasa-raf fiyati uyumsuzlugu ve haksiz fiyat artisina yönelik göz açtirmayarak gerekli yaptirimlari uyguluyor.

Bolu Ticaret Il Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, “Bu çerçevede, vatandaslarimiz karsilastiklari sikayetlerini "ALO175" Tüketici Hattina, Haksiz Fiyat Artisi Sikayet Sistemine (HFA) veya yazili olarak Ticaret Il Müdürlügüne bildirebilir. Bu süreçte, isletmelerimizin, mevzuata uyum saglama ve vatandaslari magdur etmeme noktasinda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektigini, aksi halde, bundan önce oldugu gibi bundan sonra da gerekli yaptirimlarin uygulanacagini ifade etmek isteriz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA